Chat with us, powered by LiveChat

2 färgade guldringar

2 färgade guldringar

Att designa en breda 2 färgade guldringar är kul och sen är det lite pyssel att göra denna helt för hand. I min beskrivning har jag utelämnat lite av processen, men att göra denna breda 2 färgade ring börjar egentligen med att vi får tillverka 2 identiska ringar. En i rött guld och en i vitt guld. Efter allt detta arbete så sågar vi av ringarna så vi får bitarna som sedan sätts ihop. I denna modell som vi kallar Quarter så är varje del en fjärdedel. På bilden nedan så ser ni att 2 av dessa fjärdedelar sammanfogats. Först så lasersvetsar vi dem i perfekt lägen och sedan hårdlöder vi bitarna.

handgjord guldring

Nu har alla 4 guldbitarna lötts ihop och ringen börjar ta form. Vi har filat sidorna och planat av dem mot smärgelduk.

handsmidd bred 2 färgad guldring

Här avsynar vi ringen efter ytterligare arbete

avsyning bred guldring

Designa ringar

Det är en process där vi stämmer av med kunden vilken stil som passar dem. Vi går också igenom olika material, bredder, godstjocklek. Att tillsammans med kunden få designa ett par handsmidda ringar är alltid en spännande utmaning!

Nu är ringarna klara och som ni ser på bilden är de individuellt anpassade efter kundens önskemål. Den vänstra ringens tjocklek gjordes något mindre.

breda designade ringar

För att tydliggöra det röda respektive det vita guldet så har vi valt att såga ett spår.

Även ringarnas bredd gjordes olika utifrån kundens önskemål. Det viktiga har ändå uppnåtts och det är att ringarna hör ihop designmässigt.

Handsmidda ringar designade utifrån kundens önskemål i vitt och rött 18 k guld är nu klara för leverans!

breda handgjorda guldringar

Har ni t.ex. gammalt guld som ni önskar använda till era nya ringar så har ni också möjlighet att vara med när jag smälter ner ert gamla guld och påbörjar arbetet med att tillverka det nya.

Varmt välkomna att boka ett besök!

Guldsmed Anders Fors

Etabl. 1977

070-7762600

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *