Chat with us, powered by LiveChat

Armring i guld

Tillverka guldsmycke

Efter att vi skissat upp förslag i cad till kunden och hon godkänt skisserna så påbörjar vi att tillverka smycket. I våra skisser så har vi samtliga mått och detta underlättar vid arbetet med att göra smycket. Nedan så ser ni hur vi ritsat upp stjärnorna  på guldplåten vi valsat upp.

tillverka smycke i guld

Nu börjar allvaret…

Efter att vi ritsat så börjar det bli riktigt allvar. Nu får inga misstag ske, för sågar vi fel så är det bara att göra om. Guldplåten har vi placerat på filnageln (träbit i hårt träslag, vanligtvis ask). Emellanåt så vaxar vi sågbladet så det löper lätt genom guldplåten.

sågning i guldplåt

Guldstjärnorna är sågade

Allt gick bra och nu är guldstjärnorna sågade. Nu återstår en hel del arbete med filning och finishering.

guldstjärnor utsågade i guld

Löda i guld

Stjärnan som är genombruten skall lödas fast på en rund guldtråd som vi tillverkat. Att hårdlöda 18 k guld sker med slaglod. Man får inte värma för mycket så man smälter intilliggande delar av smycket. Det får inte heller vara för lite värme, för då blir det en så kallad kallödning, vilken lätt brister i framtiden.

Viktigt vid lödning är att värma upp hela föremålet och sen när en jämn uppvärmning skett så kan man koncentrera lågan mot lödfogen.

armring i guld lödes

Handgjorda unika smycket klart!

Det är alltid en härlig känsla att tillverka ett unikt smycke helt för hand. Även för kunden är det en speciell känsla att bära ett stycktillverkat smycke. Denna kund hade också gammalt guld som användes vid tillverkningen av dessa örhängen och armring.

armring och örhänge i guld i form av stjärna

Varmt välkommen att boka ett möte och få ditt drömsmycket designat och tillverkat

Mvh

Anders Fors

Guldsmed

Etabl. 1977

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *