Chat with us, powered by LiveChat

Design av unik klackring

Designa ring

Att skapa något unikt som vi inte tidigare gjort är alltid kul. Visst finns det namnringar, men dessa är ofta massproducerade och av genomgående låg kvalité i låg guldhalt eller ren bijouteri. Här fick vi uppdraget att skapa en egen unik ring med genomgående hög kvalité och i massivt guld

fotorealistisk skiss av klackring

2 olika designförslag

När vi designar en ring så kan det ibland bara vara små detaljer som skiljer sig åt. Vi har alltid fokus på kvalité och därför skissar vi inte upp tunna ringar som går sönder, utan vi vill ha bra godstjocklek så ringen blir hållbar. På bilden nedan så ser ni två varianter av ringen. Den övre gjorde vi något något mindre platta och gick ner något i godstjocklek. Sen så gjorde vi också bokstäverna i ca 1,3 mm godstjocklek istället för att gå hela vägen ner mot fingret.

Det blir ändå en mycket kraftig ring då många maskingjorda massproducerade klackringar idag kan ha en godstjocklek på 0.2 – 0.35 mm. När ringar är så tunna så blir det bucklor och efter några år så är det bara att smälta ner. Innan vi startar att skissa fram förslag så frågar vi alltid om budget och det är av respekt till kunden så vi tar fram förslag i rätt prisklass.

2 designförslag av klackring

DIF ringen är klar och fotas

För att förstärka intrycket av bokstäverna DIF så matterade vi ytan på bokstäverna, men valde att högglanspolera ringens övriga ytor. Innan högglanspolering så gick vi över hela ytan med en liten mekanisk roterande smidestrissa för att ytan skulle få rätt finish. Efter detta så bearbetar vi ringen med olika slippapper ner till 1000 i finhet och därefter slipas ringen på en slipmotor och avslutningsvis sker högglanspolering.

ovanliga klackringar

DIF – ovanlig klackringsdesign

Ja, det blev riktigt lyckat. Om ni tittar noga på bilden nedan så ser ni att bokstäverna har ett spår ner på ringens sida, allt för att förstärka intrycket av bokstäverna.

guldklackring för Djurgårdare

Att designa något unikt

Det var många timmar designade innan vi fick fram bokstäverna i DIF på rätt sätt. Sen var det mycket arbete med att tillverka ringen och finishera den perfekt, men resultatet blev mycket gott.

unik klackring designas

Alla är ju nu inte Djurgårdare så för oss är det endast fantasin som sätter gränser på vad för unik ring vi kan designa åt er. Vid ett möte så stämmer vi av er budget, tittar på handen som ringen skall sitta på, vad ni vill ha för material i er ring. I vår ateljé har vi 3 Guldsmeder, varav en med Mästarbrev och sen så har vi en mycket duktig handgravör. Tillsammans är vi ett härligt kreativt team som tillsammans bollar idéer om vi någon gång mot förmodan kör fast.

18 k guld har en bra motståndskraft och tål daglig användning. Silver är en för mjuk ädelmetall många gånger att använda till en ring med text, mönster eller med ädelstenar.

Självfallet så är det inte enbart klackringar vi designar utan vår främsta nisch är att designa styckgjorda unika vigselringar för kvinnor och män.

Varmt välkommen att boka ett möte. Enklast är att maila andersf@ors.org eller smsa förslag på tid till 070-7762600.

Anders Fors

Guldsmed

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *