Chat with us, powered by LiveChat

Designa egna vigselringar

Designa egna vigselringar

Idag kan vi läsa på nätet ” designa vigselring ”, men i praktiken så är det få som verkligen tar fram design av unika vigselringar. De flesta har ett fast sortiment, där du som kund möjligen kan få några justeringar avseende storlek på stenar etc.

Vi arbetar på ett helt annat sätt, vi är både guldsmeder och formgivare. Det innebär att vi har hela den kunskap som behövs för att skapa en vigselring både formmässigt och utifrån våra yrkeskunskaper som guldsmeder när vi designar era vigselringar.

Vår arbetsgång är att vi tillsammans med dig som kund skissar fram fotorealistiska förslag utifrån era önskemål och budget. Bilden nedan visar en cad-skiss av ett förslag på vigselring som vi skissat upp åt en kund.

Vi började med att titta på färgstenar och hon föll då för en unik Morganit som vägde 4,2 ct. Vill man ha en vigselring med färgsten så brukar vi rekommendera att först titta på olika stenar. Då kan man sedan utgå från den stenen och sen skissar vi upp olika förslag.

 

designförslag diamantring med morganit

Fler designförslag på vigselringar

Kunden gillade formen på skenan, men funderade även på hur vigselringen skulle se ut med annan form på sten och med t.ex. en blå Topas. Med hjälp av våra kraftfulla cad-program så är det lätt att ta fram olika alternativ.

skapa egen vigselring

Design av vigselring i rött guld

Fortfarande samma skena på vigselringen, men här har den en rosa sten i smaragdslipning.

egen design diamantring

Design förslag vigselring i vitguld

Samma vinkel av vigselring, men i vitguld

designa vigselringar

Designa mer varianter av vigselringar

Titta noga på detta designförslag, här har jag gjort en annan form av klorna på vigselringens fattning. Det som är roligt när man designar vigselringar och andra smycken är just detta att små detaljer kan göra stor skillnad.

designa morganitring

Designa vigselring med stor diamant

Samma skiss av vigselring, men med en diamant istället för en rosa ädelsten. Vi har goda kontakter med diamantsliperier i Antwerpen och kan ta fram förslag på alla former av diamanter. Vi arbetar dock endast med diamanter av hög kvalité då vi värnar vårt varumärke (AF) och vår ansvarsstämpel AHF.

designa diamantring

 

 Designa egen diamantring

Här ser vi ytterligare ett designförslag av vigselringen, men denna gång med en stor oval diamant.

designa egen vigselring

Val av färg på guldet

Vi tillverkar och designar ringar i vitguld, rött guld, roséguld, gult guld, grönt guld, platina och palladium.

designa vigselring

Från olika skissförslag till färdig vigselring

Om ni jämför första designförslaget på vigselring och denna slutliga bild så ser ni att den färdiga ringen som nedan syns på bild stämmer mycket väl ut med skissförslagen. Den höga klassen på infattningsarbetet beror på att vi anlitar Magnus Svärd, den enda juvelfattaren med Mästarbrev. Vår främsta målsättning att tillverka vigselringar och smycken av hög kvalité på ädelstenar och arbete. Det är den enda vägen att skapa en exklusiv unik vigselring.

Att boka in ett besök hos oss ger dig som kund en möjlighet att besöka en Guldsmedsverkstad och få ta del av vår yrkeskunskap sedan generationer i familjen.

egen design vigselring

 

Vår sätt att arbeta skiljer sig väsentligt från hur branschen i övrigt arbetar. Vår målsättning alltid är att ta fram en unikt personligt utformad ring med fokus på exklusivitet och hög kvalité. När ni bokat ett besök till vår ateljé så får ni samtidigt inblick i Guldsmedsyrket och vår Guldsmedja där sedan era vigselringar tillverkas. Jag arbetar parallellt med min dotter Jenny som fick sitt Mästarbrev 2017 har förutom vår gedigna yrkeskunskap ritat i cad sedan början av 2000-talet och tillhör de främsta inom smyckesdesign i landet.

Ett besök tar normalt ca 2 timmar och för besök och skisser debiterar vi 1.500,- – ett belopp som sedan vid eventuellt köp räknas av. Obs – var ute i god tid, att tillverka en exklusiv styckgjord designad vigselring tar tid. Räkna med leveranstid på 4 – 6 veckor, om ni är ute efter någon väldigt ovanlig ädelsten (färgsten) så kan det ta ytterligare några veckor.

Vi tar emot bokade besök alla dagar 9.00 – 21.00, obs tidsbokning är ett krav.

Smsa förslag på tid till 070-7762600 alt. maila anders@fors.org

Varmt välkomna att boka tid

Anders Fors

Guldsmed

Dipl. diamantgraderare

Etabl. 1977

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *