Chat with us, powered by LiveChat

Designa vigselring

Designa vigselring

Designa vigselring är många som drömmer om. Hur det går till i praktiken för att uppnå drömringen? Att designa en vigselring är spännande resa för både mig som guldsmed och för kunden. Det gäller att skapa en kommunikation och stämma av vilken stil och vad som passar handen.

Det är också viktigt att underlaget för hur ringen skall designat inte enbart bygger på ord, utan att vi tillsammans tar fram ett utförligt och skalenligt skissförslag.

Förr så skissades det för hand och det förekommer även idag. Sedan 15 år har vi använt oss av cad och tycker det är smidigast och bäst.  Det är ett kraftfullt ritprogram där man får fram alla mått och lätt kan justera detaljer. Detta ger oändliga möjligheter att visualisera smycket för dig som kund.

Det är de små små detaljerna som gör det när en vigselring designas. Vid ett besök så skissar vi vanligen upp 2 – 5 olika förslag utifrån kundens önskemål på design och utifrån satt budget.

Sen så lägger jag som yrkesman med snart 40 år i yrket till detaljer som kan förhöja designen, men även detaljer som är viktiga att tänka på en ring som skall användas dagligen.

Skissförslag av vigselring

designa ring

 

På den övre bilden så ses cad-skiss som ej är fotorenderad.  Den nedre bilden visar hur denna vigselring ser ut när den är färdig i sin design och även fotorenderats. Ett besök tar ca 1 1/2 – 2 timmar, men då går vi igenom allt avseende materialval och formgivning samt val av ädelstenar/diamanter.

Renderad cad-skiss av designad vigselring

designa vigselringar

I ringar som tillverkas av mig så slår jag in min ansvarsstämpel AHF, 18K, ortsstämpel (Stockholm) och även min designstämpel.

 

designstämpel AF

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *