Chat with us, powered by LiveChat

Diamantring – egen design

Designa enstensring

Diamantring egen design, en kund kontaktar mig då hon önskar skapa en guldring som utgår från ett veteax. Hon av även gammalt eget guld som skall användas till att tillverka guldringen av. Ett möte bokas och jag förklarar att ett sådant designmöte brukar ta ca 2 timmar. I detta fall utvecklade hon sin idé på hur ringen skulle designas vid den första kontakten.

Jag hade därför ca 1 vecka på mig att fundera kring denna idé om att skapa en unik ring utifrån hur ett veteax ser ut.

Vi börjar med att ta ringmått på hennes hand och sen så tittar vi på lite attrapp ringar så vi får en känsla hur bred hon vill ha ringen. Efter ca 1 timmer börjar en idé ta form och ringens design har vi gjort utifrån en slät svagt doserad ringskena som mynnar upp mot ett veteax. Vi testar att fatta in små briljantslipade diamanter i axet och avsluta med en rund briljantslipad diamant.

Diamantring egen design

Ja, denna diamantring blev verkligen en helt egen unik design.

 

skissa av designad ring

På bilden nedan ser ni ringens färdiga design, men utan de små diamanterna och med en grön (forrest green) diamant.

egen design diamantring

Samma design, fast med de små briljantslipade diamanterna i axet.

egen design diamantring

Slutresultat – egen design enstensring

Bilden nedan visar den färdiga ringen. Kunden valde den utan de små diamanterna, men fick information av mig att det går att uppdatera ringen i efterhand med de små stenarna om så önskas. En unik ring har skapats utifrån kundens önskemål och både hon och jag blev väldigt nöjd över resultatet.
guldring med grön diamant

Önskar ni också få en unik ring, vigselring, förlovningsring eller guldsmycke designat – maila anders@fors.org eller ring 070-7762600 och boka en tid.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *