Chat with us, powered by LiveChat

Diamantringar

Diamantringar

När vi talar om diamantringar så är det ett ganska vitt begrepp som inte säger så mycket. Förvisso så förknippas ordet diamantring med något exklusivt, men det är ingen självklarhet. Många faktorer spelar in för att skapa en diamantring som är något extra. Hur är diamantringen tillverkad, är den massproducerad, tunn, låg guldhalt och med en diamant av låg kvalité?

För mig som yrkesman så ställer vi högre krav på vad vi tillverkar. Bilden nedan visar en handsmidd enstensring som diamanten skall infattas i. Klorna är ännu lite långa, men i samband med infattningen så kortas de ner.

Ringskenan och fattning är helt handgjort och det ger en diamantring som tillsammans med diamanten på bilden skapar en enstensring av hög kvalité.

diamantring handsmidd under tillverkning

 

Diamantring

En diamantring i 18 k vitguld ger en snygg och exklusiv känsla tillsammans med diamanter. Här ser vi en diamantring av halo-stil som vi designat.

diamantring vitguld

 

Diamantringar vitguld

Här ser vi 2 st diamantringar i 18 k vitguld. Den ena är en smal alliansring med fadeninfattade briljantslipade diamanter och ringen bredvid är en 3 stensring med prinsess slipade diamanter.

diamantringar

 

Diamantring halo

Diamantring med rökfärgad mittsten som ger en fin kontrast till de vita fadeninfattade diamanterna. Modellen kan vi göra i en mängd olika varianter om med olika val av mittsten.

diamantring halo med rökfärgad mittsten

 

Diamantringar i platina

Är ni ute efter en riktigt exklusiv diamantring och vill ha den i en vit ädelmetall, då är platinan kungen bland ädelmetallerna. Den har en fin vit färg, en härlig tyngd och en mycket god motståndskraft mot nötning, vilket ger en slitstark ring som håller i generationer.
diamantring platina

 

Diamantring vitguld

Här ser vi en diamantring i form av en enstensring och en passande alliansring med briljantslipade diamanter.

diamantringar vitguld

 

 

Ringarna ovan är framtagna skissförslag, något som är vår specialité. Vi har under 15 år ritat i cad och arbetat som Guldsmeder i över 40 år. När ni bokar ett besök med oss så sitter vi under ca 2 timmar och tar fram förslag på diamantringar utifrån era önskemål och budget. Läs mer om hur ett besök läggs upp på följande sida, tidsbokning.

Varmt välkomna att boka ett besök

Anders Fors

Guldsmed

Etabl. 1977

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *