Chat with us, powered by LiveChat

Designa vigselring

Designa vigselring

En kund vill ha en ring som är en men ser ut som två. Hon har sett min modell av ”Brygga” och vi utgår från den idén, men skissar fram förslag som i bredd passar hennes hand. Att få en egen design av vigselring är vår specialité.

Innan jag börjar skissa upp förslag på vigselring så frågar jag alltid om budget, så att jag hamnar i rätt pris. Bilden nedan visar cadskissen innan den renderats.

cad-skiss designad ring

Efter rendering av ringen så blir bilden helt fotorealistisk. Kunden önskade den breda delen av vigselringen matt och resten i högblankpolerat vitguld.

designad vigselring

Brygga är en helt handsmidd ring som vi tillverkar i vår guldsmedsverkstad. På bilden nedan så hårdlöder vi ringskenan.

lödning av vitguldsring

Här är vitguldsringarna nästan klara, men infattning av diamanterna är kvar att göra.

vigselring under produktion

Till bryggan så ska vi ha 3 st lite större prinsess slipade diamanter. Jag mäter upp 3 st noga då dessa skall sitta i rad. De skall mäta ca 2,8 mm och vikten på varje prinsess slipad diamant skall vara 0.14 ct.

kuvert med prinsess slipade diamanter

Efter att mätt alla stenar i paketet så hittar jag 3 st prinsess slipade diamanter som kommer passa bra tillsammans

prinsess slipade diamanter

Dessa prinsess slipade diamanter mäter ca 2,8 x 2,8 mm, men observera för att få det perfekt så plockar jag igenom många stenar innan jag får 3 st som passar bra ihop. Här på bilden har jag lagt upp 2 av dessa 3 diamanter och skall nu mäta den sista innan jag provar att lägga den på plats.

lösa diamanter passas in i vitguldsring

Här lägger jag de prinsess slipade diamanterna löst ovanpå bryggan för att se att de passar.

inpassning av diamanter i ring

Nu är det bara kvar att skicka ringen till Juvelfattarmästaren Magnus Svärd för infattning. En unik vigselring har designat tillsammans med kunden.

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *