Exklusiva förlovningsringar män

Exklusiva förlovningsringar män

När ett förlovningspar bokar ett besök till vår ateljé och guldsmedsverkstad så har ofta kvinnan funderat en hel del på hur hennes förlovningsring skall se ut. Exklusiva förlovningsringar män – det var tidigare inte så vanligt, men kommer allt mer. En förlovningsring till en man behöver inte vara en slät ring. En förlovningsring för en man kan vara både personlig, unik och exklusiv.

En förlovningsring för en man kan också ha infattade diamanter. En del män tycker att svarta diamanter kan vara fräckt i sin ring, men diamanter finns i alla tänkbara färger som t.ex. forrest green, skyblue, cognac, cherry mm mm.

Bilderna här (de 2 sista bilderna är tagna av en iphone) visar en helt unik herr förlovningsring som består av 3 olika ädelmetaller, men faktiskt hela 4 olika blandningar. Mittendelen av herringen är Mokume, en teknik som kan härledas till Japanska samurajsvärd. Mokume framställs genom att olika metaller glödgas upp och då slås ihop i tunna skikt. Sedan bearbetar vi dessa skikt så ett oregelbundet mönster uppkommer.

Mokume delen i denna förlovningsring består av guld, silver och palladium. Sidorna av ringen samt insidan är av klassiskt Svenskt rött 18 k guld som vi högglanspolerat. Detta ger en fin kontrast mot mittendelens lätt syrabehandlade ådriga matta yta.

exklusiva förlovningsringar män

Exklusiv förlovningsring för man

På bilden nedan så ser ni att insidan av förlovningsringen är i rött guld. Fördelen med det är att den inlagda mokumedelen som bland annat består av silver annars kan svärta fingret. Med hjälp av stort tålamod, yrkeskunskap och lasersvets så löser vi det. Ett arbete som annars skulle vara mycket svårt att åstadkomma.

exklusiv förlovningsring man

Exklusiv förlovningsring man

I alla våra handsmidda unika herr förlovningsringar så slår vi designstämpeln AF samt AHF (ansvarsstämpel), Stockholmsstämpeln samt 18k stämpeln. Under senare år ser vi en ökad uppskattning av genuint hantverk, Det är något som glädjer mig. Jag har drivit mitt företag Anders Fors Guldateljé sedan 1977 och fått uppleva allt från 70 och 80-talets billiga tunna ringar till en ökad förståelse och intresse för hantverk och känslan av att få ha något unikt och designat just åt sig själv.

En unik förlovningsring eller vigselring kan också skapas genom att utsidan av ringen graveras.

exklusiva förlovningsringar

Skapa din exklusiva förlovningsring

Att skapa exklusiva förlovningsringar män, det är en process där vi tillsammans med dig som kund tittar på olika ädelmetaller, bredd på förlovningsring, höjd på ring, form, profil. Vi tittar även på dina händer. Normalt är mannens hand större än kvinnans och oftast väljer män att ha endast en ring. Det naturliga valet av förlovningsring är då att killens ring är lite bredare än kvinnans.

Andra faktorer som också vi tar upp är hur din hand ser ut. Är du en man som har knotiga fingrar, då ska ringens insida vara välvd så ringen går få över knogarna utan att det gör ont. En annan typ av hand som också bör välja en välvd insida är om fingrarna har lite hull. Det är aldrig snyggt om det bildas ”bilringar” på var sin sida av ringen. Smider vi en anpassad ring med välvd insida så blir det inte alls lika bulligt på sidorna.

exklusiv förlovningsring mokume

Designa din personliga förlovningsring

En exklusiv och personligt utformade förlovningsringar för män och kvinnor är vår specialité. Vi tar endast bokade besök då vi tillsammans med er i lugn och ro går igenom olika möjligheter av design och skissar upp fotorealistiska förlovningsringar och vigselringar utifrån önskemål och budget.

Ett besök tar ca 2 timmar och för skisser, besök och offert tar vi 1.500,- – ett belopp som sedan vid köp räknas av.

Varmt välkomna med en tidsbokning. Vi tar emot bokade besök alla dagar i veckan 9.00 – 21.00.

Maila anders@fors.org eller ring 070-7762600

mvh

Anders Fors

Guldsmed

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *