Chat with us, powered by LiveChat

Förstärka vigselring

Förstärkning av vigselring

En kund kontaktar mig då hon vill förstärka vigselring. Hon har 2 gamla vitguldsringar som hon ärvt och önskar få minskade i storlek för hon vill ha dem tillsammans som vigselring och förlovningsring. När jag tittar närmare på ringarna så ser jag att ringskenan är mycket tunn och sliten.

tunna slitna guldringar

Jag mäter ringarna och ser att de är ganska stora, över 19 mm i storlek. Jag tar ringmått på kundens hand och hon önskar få dem minskade till 15,9 mm. Jag tror de flesta expediter i guldsmedsbutiker hade sagt att det inte går. Efter lite närmare titt på ringarna så ansåg jag att det skulle gå att minska ringarna så mycket. För att minska ringarna i storlek så mycket så måste ca 1 cm tas bort av ringskenan.

mäta storlek guldring

Eftersom ringarnas undersida var väldigt tunna och slitna så rekommenderade jag att ta bort drygt halva ringens underdel och göra nya kraftigare. På bilden nedan ser ni att jag tagit bort nedre delen av vitguldsringarna. Ska man förstärka vigelring så blir bästa resultatet i detta fall att göra ny halv skena.

tunn ring ny skena

På bilden under ser ni nu den nya kraftigare ringskenan fastlödd på vitguldsringen. Till höger i bilden ser ni den gamla tunna.

ny ringskena vitguldsring

Vigselringarna efter renovering

På bilden under så ser ni de bägge guldringarna, hennes kommande vigselring och förlovningsring med nya ringskenor, upputsade och snygga. Under ser ni de gamla slitna tunna ringskenorna.

nya kraftigare ringskenor

Vitguldsringarna högglanspolering och rodiering

Bilden under visar ringen fotad underifrån där ni ser den nya ringskenan som jag också gjort lite bredare för att passa snyggt tillsammans med den andra vitguldsringen. De bägge ringarna har efter högglanspolering rodierats (ytbehandlats) för att få en perfekt finish.

den gamla ringskenan och den nya kraftigare

Ytterligare en bild som visar bägge guldringarna med de nya förstärkta ringskenorna.
renoverade guldringar

Minskad vigselring mätes

En sista dubbelkoll av ringstorlek. Det elektroniska skjutmåttet visar 15,9 mm och det är korrekt.

guldring minskad i storlek

Vigselring och förlovningsring i vitguld

Eftersom vitguldsringarna har fått ett nytt liv så känns det roligt att få lämna ut dem i ett snyggt etui.

vigselringar renoverade

Ett arbete av detta slag ordnar vi inom 1 vecka och storleksändringar 1 – 3 dagar. Obs – vi tar endast bokade besök maila anders@fors.org eller ring 070-7762600

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *