Chat with us, powered by LiveChat

Frieri

Många olika sätt kan man fria på och i Sverige kanske skiljer sig åt från hur övriga världen gör. Där köper ofta mannen en ring och överlämnar den samtidigt som han friar till kvinnan.

Här i Sverige är det ofta mer vanligt paret besöker Guldsmeden och väljer förlovningsringar tillsammans. Lite av spänningen försvinner onekligen, men risken med att köpa ring i fel storlek eller fel modell minskar utan tvekan.

fria till din älskadeAtt fria

Jag har funderat på det här hur man ändå kan få lite mer guldkant på sitt frieri och även att processen med att skapa sina drömringar blir ett minne för livet. För mig är det viktigt att ni får vara en del i skapandeprocessen genom mitt sätt att arbeta med att rita förslag i cad. Att få designa sin ring är något som ger er som kund, men även mig som guldsmed något extra roligt och stimulerande.

Efter snart 40 år som guldsmed så känner jag alltid något speciellt i mötet med rent guld, dvs 24 k guld. Jag kan som guldsmed köpa färdiga stänger (plans) som är färdiglegerat (blandat) till 18 k. Jag kan också smälta ihop och blanda guldet själv. 18 k guld går att få i olika färgnyanser när det blandas med koppar och silver. Allt från traditionellt rött guld, gult guld och grönaktigt guld.

Denna process är tyvärr något som kunden ofta inte har någon aning om hur den går till och hur känslan är när man blandar guldet och smälter ut det till en stång (plans) som sedan skall bli den ultimata symbolen för en kärleksförening – förlovningsringarna och vigselringarna.

Nu erbjuder jag därför mina kärlekspar att få vara med när guldet blandas och smälts för att bli deras ringar. Ni får till och med vara med och blanda finguldet med koppar och silver i de proportioner ni själva önskar och på så vis få er alldeles unika blandning på guldet.

Ska du som man eller kvinna fria på ett lite speciellt sätt så får ni gärna komma och köpa Granalier (små guldkorn i olika storlekar, se bilden ovan).

Sen när ni besöker mig så kan jag ta dessa granalier och blanda guldet till era förlovningsringar eller vigselringar.

Kanske formar du granalierna till ett guldhjärta!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *