Design smycke

Denna ring som jag designat kallar jag ”Uprising”.

Samtliga bilder i detta inlägg är design av smycken som vi ritat upp med hjälp av cad-program och sedan renderat. Designsmycke är för kunden och även för mig som Guldsmed riktigt kul att göra. Att spåna lite fritt och sedan se en idé växa fram.

smycken designas unikat

Olika designförslag av ringar

Här är ytterligare en variant av ringen vi designat. Här med en capuchongslipad Ametist samt fadeninfattade briljanter samt 1 st blå safir.

unikt smycke design

Att använda färger vid design av smycken

Valet av färgsten påverkar utseende och när vi designar så tar vi ofta fram olika alternativa ädelstenar.

designa unika smycken

Grönt är skönt – även i smycken

Här är ett designförslag på ringen i 18k rött guld med fadeninfattade briljantslipade diamanter samt 1 st forrest green diamant och en grön capuchongslipad Chrysophras.

krysophras ring designas

Design med kontraster

Den röda Rubinen ger en härlig kontrast mot de vita briljantslipade diamanterna. Ringen sedd från ovan i rött guld med de 3 stegen av fadeninfattade briljantslipade diamanter.

smycken designa

Guldring designad med diamanter och Turkoser

Här ser vi ringen från sidan och med ytterligare ett alternativ av capuchongslipad. En kraftigt melerad Turkos.

design ring smycken

Smycken att bära till vardags och fest

När jag designade denna ring så ville jag skapa en lite större ring och som är har tålig infattning så den även håller att användas dagligen.

designsmycken

 

Lapis lazuli – blått likt jorden

Att se denna blåa Lapis lazuli är likt se jorden från rymden, där större delen är hav och kontinenterna endast är en mindre del. Likt is ligger diamanterna runt den blå stenen och denna sten ger ringen en helt annan känsla i sin design.

design smycke

 

Sedan 1977 har jag drivit mitt företag Anders Fors Guldateljé och sedan år 2000 har jag och min dotter använt oss av Cad för att gestalta de smycken vi designar. Vår signum är att skapa unika smycken utifrån vad som passar bäraren och uppgiven budget.

Varmt välkomna att boka ett möte för att få era drömmars smycke designat. Ett möte tar normalt 1 1/2 – 2 timmar och då skissar vi upp 2 – 5 olika förslag.

 

mvh

Anders Fors

Guldsmed

Vigselringar designa egna

Designa egna vigselringar, något många drömmer om! Att försöka förstå vad något försöker förklara med ord är inte helt lätt. För att inga missförstånd skall uppstå har vi sedan början av 2000 talet använt oss av cad. Vigselringar designa egna – har blivit en realitet för kunden och även en trygghet då både jag som Guldsmed och kunden har ett ordentligt underlag innan tillverkningen sker.

Med dessa kraftfulla ritprogram så kan vi visualisera och ta fram fotorealistiska bilder på vigselringar, förlovningsringar och andra smycken. För mig som Guldsmed så är det ett fantastiskt verktyg vid design och ger även kunden möjlighet att vara med i processen när jag designar förslag.

Nedan ser ni en ring i 18 k rött guld som har en Ametist infattad. Modellen går att ha som förlovningsring eller vigselring.

design vigselring ametist

 Design av vigselring med topas

Snabbt och smidigt så går det ta fram olika designförlag på ringar. Här har jag gjort samma modell fast i vitguld och med briljantslipade diamanter i skenan. Den stora stenen är en blå Topas infattade i 4 kraftiga klor.

Sidostenarna går att komplettera i efterhand och för kunden är det bra att veta att en ring går ”uppdatera” i efterhand om så önskas.

design vigselring topas

Egen design av vigselring med Turmalin

Modell som förra, fast med en grön Turmalin och utförd i rött guld.

vigselring egen design turmalin

Små detaljer kan göra mycket vid design!

Här har jag gjort en liten justering på ringens design. Istället för de 4 ”plupparna” på sidorna så är den stora rosa Spinellen omgiven av 4 st briljantslipade diamanter som är infattade i charnier.

vigselring egen design

Samma design av vigselring i vitguld

Här ser vi ringen i 18 k vitguld med den härligt rosa Spinellen.

design vigselringar

Välj den ädelsten du gillar när ringen designas!

Här är samma modell, fast med en rökfärgad ädelsten.

design av egna vigselringar

Designförslag med fler diamanter!

Ytterligare ett alternativ där ringskenan har kompletterats med fadeninfattade briljantslipade diamanter. För dig som kund ger detta dig möjligheter att se samma grundmodell designad med flera olika alternativ på ädelstenar och infattningar av diamanter.

designaegnavigselringar

Lyckad design av vigselring

Här ser vi ringens design från ovan. Jag är väldigt nöjd med formgivningen av denna ring. När ni bokat besök hos oss så tittar vi på hur handen ser ut som vigselringen skall sitta på. Finns det en befintlig förlovningsring så bör vigselringen anpassas till den befintliga ringen. I våra designskisser så ritar vi då även in den ringen så ni får en helhetsbild.

designa egna vigselringar

Ytterligare viktiga aspekter är vad ringen får kosta. Allt tar vi hänsyn till innan vi tillsammans med er skissar upp olika designförlag. I slutet av besöket som normalt tar ca 2 timmar, printar vi ut skisserna på papper så ni får ta med er dessa hem och i lugn och ro fundera innan ni bestämmer er.

Vi tar endast bokade besök, läs mer om hur ett besök läggs upp här, tidsbokning designa egna vigselringar.

 

Ps. samtliga bilder på denna sida är artificiellt framställa foton där vi använt oss av mycket kraftfulla cad-program vid design. Dessa ritningar renderar vi sedan så de blir helt fotorealistiska.

 

Mvh

Guldsmed Anders Fors

Etabl. 1977

tidsbokning: 070-7762600

Alliansringar med diamanter

En kund önskar få olika förslag på alliansringar med diamanter som hon vill ha som vigselring. Vi tar ringmått på hennes hand och vi provar oss fram vilken bredd hon önskar på ringen. Ofta har kunden en förlovningsring och då måste alliansringen anpassas till den befintliga ringen.

Vi har här skissat upp 4 olika förslag på alliansringar med diamanter. Den längst till vänster är en alliansring med kloinfattning, nästa alliansring är med fadeninfattade diamanter. De 2 alliansringarna till höger i bild är med pavéinfattade diamanter (pavé kommer från Franskan och betyder gatsten).

En alliansring med pavéinfattade diamanter har hela ytan tätt tätt täckt med diamanter och ytan täcks på samma sätt som gatstenar läggs, dvs att så lite material under skall synas. Pavéinfattning ger en effekt som närmast går att likna med en diskokula.

alliansringar med diamanter i vitguld

Alliansringarna med diamanter i rött guld

Här har vi samma alliansringar fast i 18 k rött guld. Vi tillverkar även ringar i roséguld och platina. I samband med ett bokat besök så tittar vi i vår kollektion av alliansringar (attrapper i silver av säkerhetsskäl). Vi stämmer av önskemål av bredd, profil, hur mycket av ringens skena som önskas vara täckt med diamanter samt vad ni har i budget. Sen skissar vi upp 2 – 5 fotorealistiska förslag.

alliansringar med diamanter

 

Infattning av diamanter i alliansringar

En mycket viktig detalj för att skapa en alliansring med diamanter av högsta klass är att infattningsarbetet är väl utfört. Vi anlitar oss därför av Sveriges enda Juvelfattare med Mästarbrev, Magnus Svärd.

Varmt välkommen att boka ett möte, klicka här och läs mer om tider vi tar emot och hur vi arbetar.

Anders Fors

Guldsmed

Etabl. 1977

Exklusiv herring smides

I stort sett alla ringar som säljs idag ute i butiker och på nätet är massproducerade. Att få helt för hand skapa en exklusiv handsmidd herring är roligt både för mig som hantverkare och för kunden. Att veta om att ”min” ring är helt unik, en känsla som förstärks ytterligare när kunden fått in blick i hur ringen tillverkats. Bilden nedan visar när ringen är halvfärdig och håller på att lödas ihop.

exklusiv herring smides

Herring handgraveras

Här börjar ringen ta form. Vår handgravör Arthur har markerat mönstret och har här påbörjat att skära ut med vass stickel mönstret i ringen. Den formgivning som en handgravör kan varieras i det oändliga och det ger bäraren en exklusiv herr ring och något helt unikt.

herring handgraveras

 Exklusiva herringar

Här ser ni ett exempel på hur exklusiva herringar från oss kan se ut. Vår handgravör skissar gärna fram förslag på symboler och mönster – allt utifrån era önskemål och idéer. Har ni själv inte ett uppslag på hur herringen ska se ut så har vi ett mycket kreativt gäng i vår guldsmedsverkstad som kan ta fram spännande förslag på design.

exklusiva herringar

Herr ring guld

Ringen är i 18 k guld och den exklusiva känslan förstärks av de blanka och matta ytorna.

herr ring guld handgjord exklusiv

Närbild av exklusiv herring

Här ser ni ringen på nära håll.

exklusiv herr ring närbild

Vi tar endast bokade besök. Ett besök tar ca 2 timmar och mer info om hur det läggs upp kan ni läsa på följande sida.

 

Varmt välkomna att boka ett möte

Guldsmed Anders Fors

Etabl. 1977

070-7762600

Kombination av vigselring & förlovningsring

Hur gestaltar sig 2 ringar tillsammans? Att försöka föreställa sig en färdig bild av det slutliga resultatet är inte helt lätt. Vi har sedan drygt 15 år använt oss av kraftfulla cad-program för att skapa fotorealistiska bilder av på hur ringarna kommer att se ut.

På bilden nedan ser ni en kombination av en smal vigselring (alliansring) med fadeninfattade briljantslipade diamanter. Den nedre ringen i bilden är förlovningsringen.  För att ge en extra krydda åt kombinationen så har vi ritat upp en smal mellanring.

kombination av vigselring och förlovningsring

Designa vigselring & förlovningsring

Nedan ser ni vigselring och förlovningsring samt mellanringen klara för leverans. God design och hög kvalité är något som vi erbjuder dig som kund. För lekmannen så är det många detaljer på gott hantverk som få känner till.

När vi designar en vigselring så tänker vi på att den skall formges på ett sätt så god hållbarhet uppnås. Det som vi också tänker på är att välja ädelstenar av hög kvalité och med en mycket god slipning. Val av kvalité på ädelmetall är också viktigt. När det gäller vitguld så förekommer det tyvärr idag alltmer lägre karathalter och även billigare legeringar som har en gulaktig ton. Tyvärr är det något som kunden inte ser då dessa smycken är ytbehandlade och det är först när denna nötts bort, efter 1 – 2 år som under metallen kommer fram. Då förstår kunden att den köpt grisen i säcken och att det vita guldet inte var vitt utan svagt ljus gult.

Vid bokat besök hos oss så visar vi dig som kund hur vitguld av hög kvalité ser ut utan ytbehandling. Bilderna på vigselringen och förlovningsringen nedan är i 18 k vitguld utan ytbehandling. Det är du som kund som får välja om du vill ha din ring från oss ytbehandlad eller ej.

Det som slutligen ger en kombination av ringar som dessa ett arbete av hög klass är Juvelfattarens arbete. Vi anlitar Sveriges enda Juvelfattare med Mästarbrev, Magnus Svärd. Han slår också i mån av plats in sin skarpstämpel MS.

foto av färdig vigselring och förlovningsring i kombination

Guldsmeder i generation som designar vigselringar & smycken

Jag och min dotter arbetar parallellt med varandra i vår Guldsmedsverkstad i Stockholm. Jenny fick 2017 sitt Mästarbrev i Guldsmedsyrket och själv har jag drivit min firma sedan 1977 och arbetat som guldsmed i över 40 år. Kombination av designa vigselringar, förlovningsringar och andra smycken i förening med hantverket har för mig inneburit att spännande utmaningar och glädjen över att ständigt utvecklas och ha roligt på sitt arbete.

För att ge dig som kund den bästa servicen så är tidsbokning ett krav. Mer om hur ett besök läggs upp går att läsa på designmöte.

Mvh

Anders Fors

Göra om guldarmband

En kund vill göra om guldarmband som hon ärvt från sin far. Det är ett stav-x armband som används till en klocka. Jag skissar upp ett förslag som inspirerats lite av klockarmbandets tidigare liv, då det satt en klocka på armbandet.

Jag skissar upp en oval form i cad så kunden får en helt fotorealistisk bild över hur jag tänkt göra smycket. De gamla urfästen som fanns på bandet tar jag bort och istället så lasersvetsar jag fast ett ovalt smycke. I mitten sitter det en större diamant omgiven av små små fadeninfattade briljanter.

göra om guldarmband

Guldarmband omarbete

Under 1960 talet så tillverkades det mycket av dessa guldarmband och många av dessa har smälts ner då de använts flitigt och oftast då slitits ut i öglorna. Detta armband användes till en herrklocka som endast använts vid högtidliga tillfällen. Att smälta ner ett sådant guldarmband som är i gott skick är synd. Det är få som kan tillverka dessa handgjord armband idag. I stället för att smälta ner ett sådant armband så kan det vara värt att omarbeta ett sådant guldarmband.

 

guldarmband omarbete

Briljantarmband

Att göra om ett välgjort ca 50 år gammalt guldarmband till ett briljantarmband var en kul utmaning. Jag ville skapa ett briljantarmband som tålde att användas. Här finns inga klor eller annat som är känsligt. Diamanterna sitter infattat tåligt i guldet och mittstenen sitter infattat i ett charnier.

briljantarmband

Armband stav-x

Storhetstiden för stav-x armbanden var under 1960 – talet. Det fanns massor med verkstäder som tillverkade guldarmband. Inom Guldsmedsbranschen kallades denna grupp av hantverkare för bandmakare. Idag finns bara några få av dessa kvar i Sverige. I Hägersten, en stadsdel med ca 8.000 innevånare fanns det på den tiden 3 bandverkstäder. Idag finns ingen kvar.

armband stav-x

Modet växlar och smycken som under en period är högsta mode och efter en tid mindre populära. Välgjorda smycken kan dock få ett nytt användningsområde med lite kreativitet. Låt oss titta på dina gamla smycken. Är de slitna så går det ibland att förstärka och i vissa fall råder vi till att smälta om och göra ett nytt användbart smycke.

När du bokar tid till oss så möter du guldsmeder med över 40 års yrkeserfarenhet. På vår verkstad har vi 3 guldsmeder, en med Mästarbrev och en som också är handgravör.

Vi har en mycket välutrustad guldsmedsverkstad i Stockholm (Hägersten) där vi åtar oss de mest komplicerade ny och omarbeten av smycken.

Välkommen att boka en tid, läs mer på besöka vår guldsmedsateljé

Anders Fors

Guldsmed

Etabl. 1977

tidsbokning: 070-7762600 eller maila anders@fors.org

Skulpterade ringar

Skulpterade ringar kanske för den oinvigde säger mer än vad vi Guldsmeder kallar det. Det är handgraverade ringar som givit denna skulpturala form. Sidorna är handgraverade och skall symbolisera murgröna.

Den ena vitguldsringen har en bredd av 9 mm och den andra har en bredd av 7,5 mm. Detta är ett exempel på personligt designade ringar som vi skissat upp tillsammans med kunden.

skulpterade ringar

Guldsmed tillverkning ring

Hur går de till att tillverka dessa unika ringar? En viktig detalj när det gäller breda ringar är att vi gör en noga ringmåtts provtagning. När det gäller specialdesignade breda ringar som dessa så tar vi därför och gör enkla silverringar i de aktuella bredderna så att man verkligen får testa att storleken blir rätt.

Jag brukar också då rekommendera kunden att låna hem dessa ringmåtts prov då fingrars storlek kan skilja lite från dag till dag.

guldsmed tillverkning av ringar

 Guldringar med text

På bilden nedan så ser ni guldringar med text. Texten på ringarna är versaler och är upphöjda mot den underliggande matterade vitguldsringen.

 

guldringar med text på utsidan

Gravyr bred herring vitguld

Här ser ni gravyren på den breda herringen i vitguld. Dessa ringar är helt unika och designade tillsammans med kunden, Detta att skapa unika ringar eller vigselringar som vi sedan i vår Guldsmedsverkstad tillverkar och graverar är enormt givande för oss och självfallet även för kunden.

Det är så smycken skall vara – något personligt som sticker ut från mängden!

gravyr bred herring vitguld

Ett designmöte tar normalt ca 2 timmar och så skissar vi upp 2 – 5 olika skissförslag för dig som kund att ta ställning till. I slutet av mötet så printar vi ut skisserna som ni får ta med er hem och fundera kring.

För skisser och möte samt offert debiterar vi 1.500,-, ett belopp som sedan vid köp räknas av.

varmt välkomna att boka ett möte!

Anders Fors

Guldsmed

Etabl. 1977

boka via mail anders@fors.org eller smsa förslag på tid till 070-7762600

 

 

Gröna diamanter

Finns gröna diamanter? Ja diamanter finns i en mängd olika färger. Under en period i slutet av 1800 talet så var Champagne färgade diamanter populära. Det som vi först tänker på när vi talar om diamanter är den vita intensivt blixtrande i regnbågens färger. Denna gröna diamant är bestrålad, vilket innebär att en mindre attraktiv färg på en diamant har man fått att bli grön genom att bestråla den. Naturligt färgade diamanter finns också och dessa kallas för Fancy Color diamonds. Dessa är mycket mycket sällsynta och kostar mycket mer en en vit diamant av högsta kvalité.

Det kan dock vara väldigt effektfullt med färgade diamanter. Bilden nedan visar en grön diamant (forrest green) med en härligt djup skogsgrön färg. Att välja en diamant med färg innebär att man både får färgen och ljusåtergivningen.

grön diamant

Grön diamant

Att fotografera och ge en korrekt bild av en grön diamant är en utmaning. Dessa bilder har Arthur tagit som arbetar hos oss och han har verkligen lyckats fånga den härliga gröna nyansen. Vi har ett mycket bra kontaktnät med ädelstensslipare och diamanthandlare så vi kan få fram de mesta varianter av färgade diamanter och slipformer.

grön diamant

Prinsess slipad grön diamant

Slipformen på denna gröna diamant är prinsess slipning. Briljantslipade (runda) och prinsess slipade diamanter är de 2 vanligaste förekommande slipformerna.

forrest green diamond

Designa ring med gröna diamanter

Att skapa en egen design på en ring med t.ex. en grön diamant och som kontrast vita i skenan kan bli mycket läckert. Vår specialité är att ta fram unika ädelstenar och designa smycken tillsammans med dig.

När vi talar om att designa egna ringar så möter ni mig som Guldsmed och formgivare, dvs ingen säljare som påstår att han eller hon skapar unika smycken. Här är det början hantverk och kvalité där jag tillsammans med er designar utifrån mitt över 40 års yrkeskunnande som Guldsmed.

Jag har alltid respekt för att kunden har en budget att hålla och innan jag sätter igång tillsammans med er och skissar upp förslag så vill jag gärna ha en budget så jag hamnar rätt.

gröna diamanter

Crossing – designad ring i 18 k guld

Här ser ni ett exempel på en ring som jag designat i 18 k guld med en grön diamant och vita fadeninfattade diamanter på kanten.

designa ring vitguld

Vi tar endast bokade besök och det är för att ni i lugn och ro skall kunna sitta tillsammans med mig när jag skissar upp förslag på er unika vigselring. Att formge ett smycke kräver ett stort kunnande för att det skall bli rätt. Kombinationen av kraftfulla cad-program och lång yrkeserfarenhet samt samarbete med Sveriges enda juvelfattare med Mästarbrev, Magnus Svärd borgar för hög formkänsla och genomgående hög kvalité på arbete.

Varmt välkommen att boka ett möte. Jag tar emot bokade möten alla dagar 9.00 – 21.00.

För bokning – ring 070-7762600 eller maila anders@fors.org

bästa hälsningar

Guldsmed Anders Fors

Etabl. 1977

Fylla i tunn guldring

De flesta guldsmeder har nog fått frågan av kunder att de vill fylla i tunn guldring. Nu är det så att det inte går hälla i guld eller pensla på en tunn ring och på så vis göra den tjockare. Men är det då inte möjligt att förstärka och förbättra en kär ring?

Jo det går och för oss Guldsmeder så är det i huvudsak 2 möjligheter som står till buds. Det ena är att göra en ny halv skena eller att förbottna guldringen.

 

fylla i ihålig guldring

Att göra en guldring kraftigare

Jag skall här förklara hur det går till att göra en guldring kraftigare genom att ”förbottna” ringen. På bilden ovan och under ser ni en relativt vanlig lösning på hur en guldring kan se ut från någon av de större smyckeskedjorna. Insidan av ringen är inte massiv, utan urgröpt för att spara på guldet. När vi gör en handgjord vigselring så snålar vi inte på guldet på detta sätt. Det går att fylla i en tunn guldring, men som gammal guldsmed så tycker man att det vore bättre om ringen gjorts ordentligt från början.

Det är också en annan aspekt med att göra en ring urgröpt på insidan. Den blir mindre bekväm att bära och det samlas lätt smuts. Jag mätte tjockleken på ringskenan innan jag började mitt arbete. Den var absolut inte det tunnaste jag sett, utan mätte 0.8 mm i tjocklek på det tunnaste stället längst ner på ringen.

Om jag hade tillverkat en liknande handgjord ring så hade tjockleken varit runt 1,5 – 1,6 mm på det tunnaste stället.

Går det få någon fason på denna ring och förstärka den så att den blir kraftigare och trevligare för kunden att bära?

tunn guldring

Urgröpt ring går ej att gravera

Nej ytterligare ett problem med en ring som är ihålig eller urgröpt på insidan. Dessa är oftast inte möjliga att gravera, vilket gör de olämpliga att ha som vigselringar.

Om ni tittar på ringen så är urgröpningen på insidan av ringen i stort sett hela ringen utom en liten bit på ringens undersida.

ihålig guldring fylla i guld

Göra guldringen kraftigare

Jag valsar ut guld till en guldplåt. När den valsats så blir den hård och måste glödgas för att sedan kunna bockas rund.

ny ringskena

Guldring förstärkes

Jag vill få hela guldringen kraftigare och samtidigt få bort urgröpningen av ringens insida. Den guldplåt jag tillverkat har jag bockat rund och placerat inuti ringen som skall förstärkas.

För att inte ringen skall bli för liten så måste ringen först ökas i storlek innan den nya ringskenan placeras i ringen. Om ni tittar noga på bilden så ser ni att det är en liten springa mellan den befintliga guldringen och den nya inre guldringen. Så får det inte vara när jag sedan skall löda ihop ringarna. Därför sätter jag upp ringen i en svanhals och pressar ut den inre ringen så att springan försvinner.

göra tunn guldring kraftigare

Ska detta kunna bli en guldring igen?

Bilden ser dramatisk ut. Har jag förstört kundens kära guldring? Vad har hänt med diamanterna, de ser ju konstiga ut. Ingen fara, diamanterna täcker man med en massa som skyddar dem mot värme vid lödningen. Detta skyddande skikt tas sedan bort.

Tittar ni närmare på bilden så ser ni att jag lött ihop de två ringarna. Det svarta i bilden är oxidering som sker när guldet hettas upp. Det försvinner sen när jag lägger ringen i betsen (citronsyra och varmt vatten).

tunn guldring förstärkes

Den fula ankungen blev en svan

En tunn obekväm ring har fått ett nytt liv. En kraftigare ringskena som kommer hålla ett helt liv och som dessutom går att använda som vigselring då den nu går gravera på insidan.

tunn guldring
Guldringen före omarbetet
Ringen efter omarbete, där ringskenan nu är nästan dubbelt så tjock

Översyn av guldring

I samband med detta arbete så tittade jag även på hur infattningens skick var. Fanns det något slitage som behövdes åtgärdas. Satt någon diamant lös, eller något annat som inte var okej. Efter inspektion i mikroskop så fann jag inga problem som behöves åtgärdas på diamanternas infattning.

Känns kul att få väcka liv i en kär ring och göra den mer användbar.

tjockare ringskena

Bra guldsmedsarbete

För att göra ett jobb som detta så krävs mångårig yrkeskunskap, men även en bra uppsättning av ändamålsenliga guldsmedsverktyg. Många gånger är äldre guldsmedsverktyg bättre än nytillverkade. Kvalitén på stålet i äldre verktyg är mycket bättre generellt.

Jag är därför djupt tacksam över alla de guldsmedsverktyg jag fick överta av min far, Guldsmed Haldor Fors. Utvecklingen står dock ej still och ett mycket bra tillskott för mig som guldsmed är lasersvetsen. I en renovering av en guldring eller förstärkning av en ring som denna så är lasersvetsen en mycket god hjälp.

 

Har ni någon kär gammal ring som behöver fyllas i, lagas, förbättras, göras kraftigare eller något annat så hjälper jag er gärna med detta. Vi finns i Hägersten i Stockholm, men det går också skicka jobb som rekommenderat brev. Vid kontakt förklarar jag närmare hur det bäst sker.

Vi tar endast bokade besök och enklast bokas tid genom att ringa eller skicka ett sms till 070-7762600, alternativt maila anders@fors.org

mvh

Anders Fors

Guldsmed

Etabl. 1977

Stockholm

Guldogram – annorlunda sätt att fria

999,9/1000 rent guld eller som vi oftast säger 24 k. Dessa granulat lägger vi i önskad form och överlämnas vid frieri till din älskade. Maila en bild med en text, hjärta eller annan symbol och vi fäster dessa på ett pappersark. Dessa guldbitar fungerar då också att använda till de ringar som ni sedan beställer. Guldogram gör vi i ordning i pris från 6.000,- och uppåt beroende på storlek och antal ord etc.

Sen är det bara att boka ett möte hos oss och kostnaden för Guldogramet och det guld ni lämnar till oss räknas sedan av på ringarna ni vill ha tillverkade.

guldogram

Marry me – frieri med guldkant!

Guld granulat är oregelbundna och ger onekligen ditt frieri en lyxig känsla. Att få se det helt rena guldet där dina innersta känslor formade till ord sedan blir era förlovningsringar eller vigselringar, det är magiskt.

 

Marry me

Störst av allt är Kärleken!

Kärlek, Love, Ljubav, любовь, Amor, Hubb har samma starka innebörd för människor över hela jorden. Att överraska med en kärlekstext eller symbol och använda när du vill dela ditt liv med en annan, det är stort!

Önskar ni beställa ett Guldogram med er egen text så maila den till anders@fors.org så ger jag en offert. Vi kan också sända Guldogramet över hela landet som rekommenderat brev (försäkrat).

loveletters

Guldsmedsverkstad Stockholm – skapa egna ringar

Vill ni sedan skapa unika handgjorda ringar så är ni varmt välkomna att boka in ett möte till vår ateljé. Jag har över 40 års erfarenhet som Guldsmed och formgivning. Sedan början av 2000-talet så använder vi oss av cad för att ta fram fotorealistiska förslag på vigselringar. Det ger er en unik möjlighet att vara med och designa era egna unika ringar. Vid ett besök så skissas flera olika förslag upp på era ringar. I slutet på besöket så printar vi ut skissförslagen. Skisserna och offerter på ringarna får ni ta med er hem och fundera över. För design av ringar och mötet så tar vi 1.500,- , ett belopp som sedan räknas av vid köp.

Många idag talar om att erbjuda kunden egendesignade vigselringar, det mesta av dessa web-butiker är endast säljare och har ingen som helst kunskap om hantverket. När ni bokar möte med mig så är det med mig som Guldsmed och formgivare, inte en säljare som lovar ”guld och gröna skogar” till lägsta pris och högsta kvalité, något som i praktiken inte är möjligt.

Ta gärna tid på er och läs mer under designa egna vigselringar, så kommer ni få en inblick till hur vi tar fram förslag på unika ringar.

För er som köpt ett Guldogram så ingår designmöte och skisser.

Att se vår guldsmedsverkstad belägen med ljuvlig vy över Mälaren är en fin upplevelse där en stor del av verktygen är från så tidigt som 1930 talet efter min far, Guldsmed Haldor Fors.guldsmedsverkstad stockholm

Varmt välkomna att boka ett möte!

Vi tar emot bokade besök alla dagar 9.00 – 21.00, skicka ett mail med förslag på tid till anders@fors.org eller skicka ett sms 070-7762600

Guldsmed Anders Fors

Etabl. 1977