Vad kostar det att ändra storlek på ringen?

För att kunna ge er ett pris så vill jag att ni först smsar några bilder på ringen som ni önskar storleksändrad till 070-7762600. För att kunna avgöra om det är mycket den skall ändras i storlek så är det bra om ni fotar ringen på fingret så jag ser ungefär hur mycket den skall ändras. Alternativt så mailar ni bilder på ringen eller det smycke ni önskar få hjälp med. Maila då till anders@fors.org.

Skicka ring för storleksändring

Önskar ni sen få er ring eller smycket lagat så sänder jag ner ett vitt kuvert med ett ringmått, se bild nedan. På bilden ser ni att ringmåttet visar storlek 54 i omkrets, vilket motsvarar 17,2 i diameter. Delar man omkretsen med 3,14 så får man diametern.
ringmått

Påse att skicka ert smycke i – lagat och reparerat inom ca 1 vecka med frakt och allt!

I det vita kuvertet så ligger förutom ringmåttet en vadderad brun påse. Denna påse skickar ni sen som rekommenderat brev till den adress som jag skrivit på påsen: Anders Fors, Backebogatan 14 129 40  Hägersten.

Att skicka ett rekommenderat brev tar normalt 2 dagar och sen vill jag ha 1-3 dagar för reparation eller storleksändring. Sen så skickar jag smycket till den adressen ni uppgivit. Jag skickar försändelsen som rekommenderat brev och vi har dessutom en tilläggsförsäkring som täcker högre belopp.

skicka ring för storleksändring

Betalning

Innan jag skickar smycket så smsar jag en bild till det mobilnummer ni uppgivit. Ni swishar sen betalningen till 070-7762600 eller girerar till mitt bankkonto.

Vi lämnar 1 års garanti på utförda storleksändringar av ringar. Vi har mycket välutrustad Guldsmedsverkstad med bla lasersvets. Vi utför storleksändringar i första hand i guld och platina. Här ser ni ett exempel på en enstensring som ändras i storlek.

Har ni ytterligare frågor så ring 070-7762600 eller maila anders@fors.org

Bor ni i närheten av Stockholm och istället önskar besöka vår ateljé så går det bra. Vi tar emot bokade besök måndag – torsdag 8.00 – 21.00

Anders Fors Guldateljé

Etabl. 1977

 

 

Designa unikt hängsmycke

När vi får i uppdrag att designa något unikt så är det både form och ädelsten som kan bidraga till att det verkligen blir ett unikat. Vi fick i uppdrag att designa unikt hängsmycke i vitguld och då började vi med att titta på olika ädelstenar. Denna Cognacsfärgade ädelsten är en äkta Zirkon, vilket är en ovanligt sten på den Svenska marknaden. Den äkta Zirkonen har liksom diamanten väldigt högt ljusbrytningsindex, vilket ger den en hög ljusåtergivning.

 

diamantsmycke designat

 

Hängsmycke med diamanter

Hängsmycket har vi tillverkat i 18 k vitguld och i staven så sitter det infattat fadeninfattade briljantslipade diamanter.

designa unikt hängsmycke

Hängsmycke och halskedja i vitguld

Här ser ni halssmycket med tillhörande halskedja i 18k vitguld. Halskedjan är en modell som vi kallar för rundankar och är av klassiskt stilrent snitt. Ädelstenarna på bilden är infattat av Juvelfattarmästaren Magnus Svärd.

designa hängsmycke vitguld

Funderar ni på en högtidsgåva, morgongåva eller en present för speciellt tillfälle? Vi skissar upp och designar förslag på unika smycken utifrån önskemål och budget.

Vi tar endast bokade besök, läs mer om hur ett besök läggs upp på följande sida, tidsbokning.

 

Bästa hälsningar

Anders Fors

Guldsmed

Etabl. 1977

Guld klackring

En guld klackring har många detaljer som man kanske bör fundera på innan man beställer. Dels så kanske man ska fundera över om man vill använda klackringen dagligen. Att jag tar upp detta är för att det mesta guldklackringar som man idag ser ute i butikerna är tunna pressade ringar med en godstjocklek på 0,2 – 0,3 mm och en sådan ring hos de stora Guldkedjorna brukar väga runt 4 gram och kan kosta runt 7.000,-.

Efter över 40 år i yrket så är mitt råd – köp inte en sådan ring! Absolut inte om du vill kunna använda den dagligen då en sådan tunn pressad klackring snabbt blir ful och bucklig. Då är det bättre att köpa en massiv i silver.

Sen så kanske man bör fundera över budget, om budgeten ligger på under 10.000,- då bör man glömma en massiv välgjord klackring i 18 k guld. Nej skall det vara en massiv klackring som skall hålla i generationer så bör man räkna på från ca 20.000,-.

Då har ni också möjligheten att få en helt personligt designad klackring. På bilden nedan så ser ni en cad-skiss på en åttkantig design av en klackring.

designa klackring guld

 Klackring designas

Efter att vi tillsammans med er som kund designat klackringen så renderar vi bilden och då får vi fram en fotorealistisk bild av klackringen. Här ser ni den i 18 k vitguld.

klackring design

 Designa klackring i rött guld

Samma modell fast renderad bild på hur den ser ut i 18 k rött guld. På plattan finns plats för handgravyr och det är något som vår handgravyr Arthur kan hjälpa er med, se några exempel på handgravyr. Arthur skissar fram förslag på monogram eller andra symboler utifrån önskemål.

klackring rödguld

Sexkantig klackring

När vi designar förslag så brukar vi normalt skissa upp 2 – 5 olika förslag. I den första cad-skissen så var ringen åttkantig, då kunden var intresserad av en kantig form och lite ovanlig. Ett alternativ till detta blev då den sexkantiga formen. Bilden visar här den i vitguld.

sexkantig klackring

Klackring design

Här ser vi samma design på klackring fast i rött guld.

guldklackring

 Guldklackring

Här är klackringen lite mindre kantig och med fler ytor. Bilden är renderad för att visa hur den ser ut i vitguld.

klackring vitguld

Klackring guld

Plattan på denna klackring i guld är väl tilltagen och lämnar bra utrymme om en gravyr önskas. I och med att de klackringar vi tillverkar är massiva så går det gravera ganska djupt. På maskingjorda tunna klackringar är plattan gjord av tunn guldplåt och därför går dessa endast att graveras väldigt grunt.

Dessa massiva klackringar vi gör är utmärkta om man önskar vapengravyr på ringen.

klackring guld

 Klackring i vitguld – trekantig

Här har jag haft sköld som inspiration vid design av ringen. Ringen är sedd från ovan och även denna form kan passa för gravyr eller vapengravyr.

klackring sköld vitguld

Vilket finger har man klackringen på?

Det beror på klackringens storlek och handens form. Vid bokat besök så får ni prova lite olika modeller vi gjort i silver så ni själv får känna efter vad som känns och ser bäst ut.

klackring trekantig vitguld

Klackring dam med diamanter

Med den trekantiga klackringen som inspiration så jobbade jag vidare med designen och tog fram en variant för kvinna. Här i vitguld med en Triangel slipad sten i mitten omgiven av fadeninfattade diamanter.

klackring guld med diamanter

Damklackring i 18 k rött guld

Här ser vi damklackringen med blålila safir och omgiven av briljantslipade diamanter som är fadeninfattade.

damklackring med diamanter

Leveranstiden på våra styckgjorda designade klackringar är 4 – 6 veckor, se mer om hur ett möte läggs upp och vilka tider som går att boka.

Varmt välkommen att boka ett besök!

Anders Fors

Guldsmed

Etabl. 1977

Stockholm

 

 

 

Tunn enstensring

En kund kommer med en tunn enstensring där ringskenan gått av. Visst går det löda ihop ringen, men jag ser att ringen har ändrats i storlek tidigare. Den gamla lödfogen har också en spricka. Kunden vill även att ringen minskas i storlek. För att få bästa resultat så känns det bäst att göra en ny ringskena, drygt halva skenan tänker jag ta bort.

trasig tunn enstensring

Tunn vitguldsring

Här ser vi vitguldsringen från sidan och nu har jag sågat bort den nedre tunna delen av ringskenan. Jag har valsat upp en ny ringskena som är kraftigare och som passas ihop med enstensringens övre del.

tunn vitguldsring

 Förstärka enstensring

En del kunder tror vi guldsmeder kan “lägga på guld” och göra ringen kraftigare. Nej det går inte pensla på guld, i detta fall så var den bästa lösningen att göra en helt ny nedre del av ringen. Här ser ni den nya ringskenan hårdlödd ihop med enstensringens övre del. För att uppnå bästa resultat utan någon synlig skarv så använder vi också lasersvetsen vid dessa arbeten.

 

enstensring ny ringskena

Enstensringen har fått ett nytt liv

Den nya ringskenan är nu finisherad tillsammans med resten av ringen. Alla gamla märken och repor har tagits bort och sen så har ringen slipats och högglanspolerats. Därefter har jag tvättat ringen i ultraljudsbad och därefter rodierat ringen (ytbehandlat).

Nere i bilden ser ni resterna av den gamla ringskenan som var tunn och inget som var någon idé att försöka lappa och laga.

kraftigare ringskena

Lagade smycken blir som nya

Denna enstensring har lite ovanlig design och diamanten som sitter i ringen var av god kvalité. Dessutom en ärvd ring som har en historia som kunden vill bevara och därför i högsta grad värd att renovera. Ringen kommer hålla många många år och att passa på att göra en ny halv skena samtidigt som ringen ändå skulle ändras i storlek är ekonomiskt klokt. När jag får in enstensringar som skall ändras storlek på eller förstärkas så passar jag samtidigt på att titta på eventuellt slitage på infattningen. Denna ring var i så pass gott skick att klorna inte behövdes åtgärdas.

vitguldsring med ny kraftigare skena

Varmt välkomna att boka en tid. Vi utför normalt omarbeten likt denna på 1 – 3 dagar.

Mvh

Anders Fors

Guldsmed

Etabl. 1977

Laga halskedja guld

En kund kontaktar mig angående en halskedja som hon ärvt och som hon vill ha lagad. Hon har talat med en guldsmedsbutik i Stockholms city som sa att det inte gick. Vilken utmaning för mig detta då blir, jag ställer mig undrande över varför, men när jag ser halskedja förstår jag.

Denna typ av halskedja med pressade ganska tunna öglor är inte helt lätt att laga på traditionellt vis. Dessutom var kedjan av i närheten av hänget där det finns en hel del lödningar som påverkas vid upphettning. Vi är dock en av de få verkstäder i landet som är utrustad med lasersvets. Med hjälp av laser så går det göra de mest komplicerade lagningar.

halskedja laga

Närbild av lagad guldkedja

Efter att jag lasersvetsat halskedjan så putsar jag av den och sen gör jag ren kedjan med ultraljud.

trasig halskedja lagad

Personligt ärvt halssmycke lagat

Det var ett ovanligt halssmycke, så jag förstår att kunden vill kunna fortsätta att använda sin halskedja. Kändes också extra roligt att reparera ett smycke som andra sagt att det inte gick laga.

laga guldahalskedja

Normalt lagar vi smycken på 1 – 3 dagar, men obs, vi tar endast bokade besök. Enklast ringer ni 070-7762600 och bokar tid, alternativt skickar ett sms

Vi finns i Stockholm.

Bästa hälsningar

Anders Fors

Guldsmed

Etabl. 1977

Rosettring blå safir

Vi skissar upp ett förslag på en nätt rosettring med diamanter och blå safir. Bilden nedan är en cadskiss, dvs en artificiell bild vi designat fram i vår dator tillsammans med kunden.

 

rosettring blå safir

Tzavorit – alternativ till smaragden

Kunden var egentligen ute efter en rosettring med en smaragd, men vi förklarade att de flesta smaragder på marknaden idag inte är så roliga. Oftast är de oljebehandlade för att dölja naturliga sprickor som smaragder vanligen har. En mycket vacker sten och ett bra alternativ om man önskar en grön ädelsten är Tzavoriten. Här nedan så ser ni rosettringen med just denna ädelsten.

 

rosettring tzavorit finger

 Rosettring med nätt design

Här ser ni rosettringen från ovan, Den är tillverkad i 18 k rött guld och runt Tzavoriten sitter det briljantslipade diamanter och i ringskenan fadeninfattade briljantslipade diamanter som är svagt doserade. En nätt design på en ringen där lite guld syns och fokus läggs på ädelstenarna.

rosettring på handen

Rosettringar

Rosettringen är en klassisk modell som genom alla tider har varit populära. En rosettring kan tillverkas på en mängd olika sätt. Här är rosettringen försedd med klor på stenarna som sitter runt mittstenen, allt för att ge ett smäckert intryck.

 

rosettring i guld med smaragd

Vill ni ha hjälp med att designa vigselring eller annat smycke, kontakta oss så ritar vi upp förslag på ringar till er. Vi tar endast bokade besök och ett sådant designmöte tar normalt ca 2 timmar.

Mvh

Anders Fors

Guldsmed

Etabl. 1977

Design smycke

Denna ring som jag designat kallar jag “Uprising”.

Samtliga bilder i detta inlägg är design av smycken som vi ritat upp med hjälp av cad-program och sedan renderat. Designsmycke är för kunden och även för mig som Guldsmed riktigt kul att göra. Att spåna lite fritt och sedan se en idé växa fram.

smycken designas unikat

Olika designförslag av ringar

Här är ytterligare en variant av ringen vi designat. Här med en capuchongslipad Ametist samt fadeninfattade briljanter samt 1 st blå safir.

unikt smycke design

Att använda färger vid design av smycken

Valet av färgsten påverkar utseende och när vi designar så tar vi ofta fram olika alternativa ädelstenar.

designa unika smycken

Grönt är skönt – även i smycken

Här är ett designförslag på ringen i 18k rött guld med fadeninfattade briljantslipade diamanter samt 1 st forrest green diamant och en grön capuchongslipad Chrysophras.

krysophras ring designas

Design med kontraster

Den röda Rubinen ger en härlig kontrast mot de vita briljantslipade diamanterna. Ringen sedd från ovan i rött guld med de 3 stegen av fadeninfattade briljantslipade diamanter.

smycken designa

Guldring designad med diamanter och Turkoser

Här ser vi ringen från sidan och med ytterligare ett alternativ av capuchongslipad. En kraftigt melerad Turkos.

design ring smycken

Smycken att bära till vardags och fest

När jag designade denna ring så ville jag skapa en lite större ring och som är har tålig infattning så den även håller att användas dagligen.

designsmycken

 

Lapis lazuli – blått likt jorden

Att se denna blåa Lapis lazuli är likt se jorden från rymden, där större delen är hav och kontinenterna endast är en mindre del. Likt is ligger diamanterna runt den blå stenen och denna sten ger ringen en helt annan känsla i sin design.

design smycke

 

Sedan 1977 har jag drivit mitt företag Anders Fors Guldateljé och sedan år 2000 har jag och min dotter använt oss av Cad för att gestalta de smycken vi designar. Vår signum är att skapa unika smycken utifrån vad som passar bäraren och uppgiven budget.

Varmt välkomna att boka ett möte för att få era drömmars smycke designat. Ett möte tar normalt 1 1/2 – 2 timmar och då skissar vi upp 2 – 5 olika förslag.

 

mvh

Anders Fors

Guldsmed

Vigselringar designa egna

Designa egna vigselringar, något många drömmer om! Att försöka förstå vad något försöker förklara med ord är inte helt lätt. För att inga missförstånd skall uppstå har vi sedan början av 2000 talet använt oss av cad. Vigselringar designa egna – har blivit en realitet för kunden och även en trygghet då både jag som Guldsmed och kunden har ett ordentligt underlag innan tillverkningen sker.

Med dessa kraftfulla ritprogram så kan vi visualisera och ta fram fotorealistiska bilder på vigselringar, förlovningsringar och andra smycken. För mig som Guldsmed så är det ett fantastiskt verktyg vid design och ger även kunden möjlighet att vara med i processen när jag designar förslag.

Nedan ser ni en ring i 18 k rött guld som har en Ametist infattad. Modellen går att ha som förlovningsring eller vigselring.

design vigselring ametist

 Design av vigselring med topas

Snabbt och smidigt så går det ta fram olika designförlag på ringar. Här har jag gjort samma modell fast i vitguld och med briljantslipade diamanter i skenan. Den stora stenen är en blå Topas infattade i 4 kraftiga klor.

Sidostenarna går att komplettera i efterhand och för kunden är det bra att veta att en ring går “uppdatera” i efterhand om så önskas.

design vigselring topas

Egen design av vigselring med Turmalin

Modell som förra, fast med en grön Turmalin och utförd i rött guld.

vigselring egen design turmalin

Små detaljer kan göra mycket vid design!

Här har jag gjort en liten justering på ringens design. Istället för de 4 “plupparna” på sidorna så är den stora rosa Spinellen omgiven av 4 st briljantslipade diamanter som är infattade i charnier.

vigselring egen design

Samma design av vigselring i vitguld

Här ser vi ringen i 18 k vitguld med den härligt rosa Spinellen.

design vigselringar

Välj den ädelsten du gillar när ringen designas!

Här är samma modell, fast med en rökfärgad ädelsten.

design av egna vigselringar

Designförslag med fler diamanter!

Ytterligare ett alternativ där ringskenan har kompletterats med fadeninfattade briljantslipade diamanter. För dig som kund ger detta dig möjligheter att se samma grundmodell designad med flera olika alternativ på ädelstenar och infattningar av diamanter.

designaegnavigselringar

Lyckad design av vigselring

Här ser vi ringens design från ovan. Jag är väldigt nöjd med formgivningen av denna ring. När ni bokat besök hos oss så tittar vi på hur handen ser ut som vigselringen skall sitta på. Finns det en befintlig förlovningsring så bör vigselringen anpassas till den befintliga ringen. I våra designskisser så ritar vi då även in den ringen så ni får en helhetsbild.

designa egna vigselringar

Ytterligare viktiga aspekter är vad ringen får kosta. Allt tar vi hänsyn till innan vi tillsammans med er skissar upp olika designförlag. I slutet av besöket som normalt tar ca 2 timmar, printar vi ut skisserna på papper så ni får ta med er dessa hem och i lugn och ro fundera innan ni bestämmer er.

Vi tar endast bokade besök, läs mer om hur ett besök läggs upp här, tidsbokning designa egna vigselringar.

 

Ps. samtliga bilder på denna sida är artificiellt framställa foton där vi använt oss av mycket kraftfulla cad-program vid design. Dessa ritningar renderar vi sedan så de blir helt fotorealistiska.

 

Mvh

Guldsmed Anders Fors

Etabl. 1977

tidsbokning: 070-7762600

Alliansringar med diamanter

En kund önskar få olika förslag på alliansringar med diamanter som hon vill ha som vigselring. Vi tar ringmått på hennes hand och vi provar oss fram vilken bredd hon önskar på ringen. Ofta har kunden en förlovningsring och då måste alliansringen anpassas till den befintliga ringen.

Vi har här skissat upp 4 olika förslag på alliansringar med diamanter. Den längst till vänster är en alliansring med kloinfattning, nästa alliansring är med fadeninfattade diamanter. De 2 alliansringarna till höger i bild är med pavéinfattade diamanter (pavé kommer från Franskan och betyder gatsten).

En alliansring med pavéinfattade diamanter har hela ytan tätt tätt täckt med diamanter och ytan täcks på samma sätt som gatstenar läggs, dvs att så lite material under skall synas. Pavéinfattning ger en effekt som närmast går att likna med en diskokula.

alliansringar med diamanter i vitguld

Alliansringarna med diamanter i rött guld

Här har vi samma alliansringar fast i 18 k rött guld. Vi tillverkar även ringar i roséguld och platina. I samband med ett bokat besök så tittar vi i vår kollektion av alliansringar (attrapper i silver av säkerhetsskäl). Vi stämmer av önskemål av bredd, profil, hur mycket av ringens skena som önskas vara täckt med diamanter samt vad ni har i budget. Sen skissar vi upp 2 – 5 fotorealistiska förslag.

alliansringar med diamanter

 

Infattning av diamanter i alliansringar

En mycket viktig detalj för att skapa en alliansring med diamanter av högsta klass är att infattningsarbetet är väl utfört. Vi anlitar oss därför av Sveriges enda Juvelfattare med Mästarbrev, Magnus Svärd.

Varmt välkommen att boka ett möte, klicka här och läs mer om tider vi tar emot och hur vi arbetar.

Anders Fors

Guldsmed

Etabl. 1977

Exklusiv herring smides

I stort sett alla ringar som säljs idag ute i butiker och på nätet är massproducerade. Att få helt för hand skapa en exklusiv handsmidd herring är roligt både för mig som hantverkare och för kunden. Att veta om att “min” ring är helt unik, en känsla som förstärks ytterligare när kunden fått in blick i hur ringen tillverkats. Bilden nedan visar när ringen är halvfärdig och håller på att lödas ihop.

exklusiv herring smides

Herring handgraveras

Här börjar ringen ta form. Vår handgravör Arthur har markerat mönstret och har här påbörjat att skära ut med vass stickel mönstret i ringen. Den formgivning som en handgravör kan varieras i det oändliga och det ger bäraren en exklusiv herr ring och något helt unikt.

herring handgraveras

 Exklusiva herringar

Här ser ni ett exempel på hur exklusiva herringar från oss kan se ut. Vår handgravör skissar gärna fram förslag på symboler och mönster – allt utifrån era önskemål och idéer. Har ni själv inte ett uppslag på hur herringen ska se ut så har vi ett mycket kreativt gäng i vår guldsmedsverkstad som kan ta fram spännande förslag på design.

exklusiva herringar

Herr ring guld

Ringen är i 18 k guld och den exklusiva känslan förstärks av de blanka och matta ytorna.

herr ring guld handgjord exklusiv

Närbild av exklusiv herring

Här ser ni ringen på nära håll.

exklusiv herr ring närbild

Vi tar endast bokade besök. Ett besök tar ca 2 timmar och mer info om hur det läggs upp kan ni läsa på följande sida.

 

Varmt välkomna att boka ett möte

Guldsmed Anders Fors

Etabl. 1977

070-7762600