Chat with us, powered by LiveChat

haloring

Haloring

Haloring är ett låneord från USA och är normalt en ring med en ädelsten i mitten och små diamanter runt om. Modellen går att göra på en mängd olika sätt. I exemplet nedan som vi designat så har utgångspunkten varit att skapa en variant som går att uppdatera med sidoringar.

Haloringar är inget nytt, i Sverige kallas denna modell oftast rosettring eller carmosering.

På den första bilden så ser vi ett exempel med en briljantslipad diamant i mitten och sedan omgiven av små briljanter runt centerstenen. Sen så är det också fadeninfattade diamanter i skenan. Dessa diamanter går det att uppdatera med i efterhand.

haloring vitguld

Haloring sedd med sidoringar

Centerstenen i haloringen på bilden nedan är en rosa safir. Det går att få valfri ädelsten allt efter tycke och smak. Denna modell har vi gjort väldigt låg. Det som avgör minsta höjd man kan göra på ringen är mitt stenens storlek. En rund briljantslipad diamant har ett djup på ca 60% av stenens diameter. När det gäller färgstenar så är oftast djupet större.

Önskar ni en färgsten som mittsten så rekommenderar vi stenar som är tåliga och har en hårdhet över 7. Skälet till detta är att överallt i vår miljö har vi kvartsdamm. Kvarts har hårdhet 7 och ädelstenar med hårdhet 7 eller därunder repas därför snabbt.

haloring upgrade

Olika uppdateringar av haloring

Filmen visar olika exempel på hur denna ring kan uppdateras. Det går också börja med en slät ring och sedan uppdatera den med en fattning.

Hur just du vill ha din ring är något som vi gärna hjälper dig med. Kanske har du en befintlig ring som du vill att haloringen skall anpassas till?

Se fler exempel på haloringar.

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *