Chat with us, powered by LiveChat

Laga Guldring

Laga guldring

Många års användning kan få en kär ring att slitas så pass mycket att den måste åtgärdas. Jag har satt dit nya kraftigare ringskenor på 2 st ringar. Den ena är en tunn Guldfyndsring där skenanredan när ringen var ny var allt för tunn.

 

ny ringskena vitguldsring och storleksändring

Sliten guldring

Nu efter många års slitage så var ringens skena endast 0.5 mm tunn. Jag sågade bort hela skenan och gjorde en ny handsmidd skena med en godstjocklek på ca 1,4 mm.

Kvinnan som för många år sedan fått denna ring har också problem med reumatism så jag stod inför att göra en väldigt stor ring.

Många gånger så kan en ring som ändras i storlek då bli oval, men i detta fall när jag endast behöll fattningen så blev slutresultatet en ganska rund ring trots att ringstorleken ändrades till 21 mm.

Nästa utmaning var att fixa den gamla pärlringen med tunn tunn skena som inte var något att försöka laga. pärlring lagas samt ny skena ändrad ringstorlek

 

Tunn skena på guldring

På denna ring så sågade jag bort ca 3/4 delar av ringens om krets och gjorde en ny kraftigare ringskena i rött guld.

Storleken passade jag också på att ändra och till min hjälp för denna ringändring så använde jag mig av vår fantastiska lasersvets.

Som ni ser på bilden nedan så var det inte mycket kvar av den gamla ringen. Den hade blivit tunn både på bredd och tjocklek. Nu efter lagningen så kommer denna guldring hålla i många år.

Vi utför alla storleksändringar av ringar samt förstärkningar. I och med att vi har kontroll över hela reparationen och ändringen av er ring så kan vi ofta ordna en storleksändring på några dagar om ni behöver er guldring, vigselring eller alliansring snabbt storleksändrad.

För tidsbokning, ring 070-7762600 eller skicka ett sms, vi finns i Hägersten (Stockholm).

 

mvh

Anders Fors

Guldsmed

Etabl. 1977

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *