Chat with us, powered by LiveChat

Laga halskedja i guld

Laga halskedja guld

En kund kontaktar mig angående en halskedja som hon ärvt och som hon vill ha lagad. Hon har talat med en guldsmedsbutik i Stockholms city som sa att det inte gick. Vilken utmaning för mig detta då blir, jag ställer mig undrande över varför, men när jag ser halskedja förstår jag.

Denna typ av halskedja med pressade ganska tunna öglor är inte helt lätt att laga på traditionellt vis. Dessutom var kedjan av i närheten av hänget där det finns en hel del lödningar som påverkas vid upphettning. Vi är dock en av de få verkstäder i landet som är utrustad med lasersvets. Med hjälp av laser så går det göra de mest komplicerade lagningar.

halskedja laga

Närbild av lagad guldkedja

Efter att jag lasersvetsat halskedjan så putsar jag av den och sen gör jag ren kedjan med ultraljud.

trasig halskedja lagad

Personligt ärvt halssmycke lagat

Det var ett ovanligt halssmycke, så jag förstår att kunden vill kunna fortsätta att använda sin halskedja. Kändes också extra roligt att reparera ett smycke som andra sagt att det inte gick laga.

laga guldahalskedja

Normalt lagar vi smycken på 1 – 3 dagar, men obs, vi tar endast bokade besök. Enklast ringer ni 070-7762600 och bokar tid, alternativt skickar ett sms

Vi finns i Stockholm.

Bästa hälsningar

Anders Fors

Guldsmed

Etabl. 1977

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *