Chat with us, powered by LiveChat

Min ring är för liten?

Ändra storlek guldringar vigselringar inom 24 timmar – ring / smsa 070-7762600

ringen är för liten

Ringarna har blivit för små och går knappt att få av från fingret. Vad kan man göra när ens ringar är för trånga. Skall man avvakta och hoppas på att fingrarna blir mindre eller måste man göra nya ringar?

Nej ta istället och boka in en tid så kan vi ändra storleken inom 24 timmar på era vigselringar eller andra guldringar så de sitter skönt och ni slipper riskera att få inflammationer under ringarna.

Denna kvinna kan fortfarande få av sina ringar, men en varm sommardag eller någon annan händelse som får fingrarna att svullna ytterligare kan leda till att ni akut måste uppsöka ett sjukhus eller vårdcentral. De har tyvärr inte rätt verktyg för att såga upp en ring och många gånger så blir ringarna onödigt skadade när sjukhus akut klipper upp ringar.

Vi kan även hjälpa er i dessa akuta lägen, men vårt råd är att när en guldring börjar kännas trång – ta kontakt med oss så ordnar vi en storleksändring snabbt och med ett perfekt resultat. De vigselringarna ni ser på ringen sågar vi upp på ringskenans baksida och sätter i ca 4 – 5 mm guld och sedan löder vi fast denna guldbit, filar slipar och slutligen polerar vi ringen och tvättar den i ultraljud. Vi ser samtidigt över hur eventuella ädelstenar/diamanter sitter infattade och ni får tillbaka en ring i näst intill nyskick. Ibland så måste också ringens gravyr återställas vid storleksändringen av guldringen, men det ordnar vi också.

I 9 fall av 10 så måste man förr eller senare ändra storleken på sin ring och oftast är det att ringen behöver ökas i storlek. Anledningen till detta är att man kanske gått upp i vikt, men även om ingen viktuppgång skett så får många av oss knotiga leder och även att lederna kan svullna med åren. I vissa fall så kan det vara lättare att ta av och på en ring som har en välvd insida. Har ni en ring som är helt platt invändigt så kan vi många gånger justera den så den blir lite mer välvd på insidan för att lättare gå över era knogar.

Jag har arbetat som guldsmed i 40 år och kan därför ge er råd byggd på mångårig erfarenhet vad vi bäst gör med er ring för att den skall vara bekväm att bära.

Behöver ni akut snabbt ändra er guldring eller vigselringar i storlek – ring eller smsa 070-7762600 så återkommer vi omgående med förslag på tid för att besöka oss.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *