Chat with us, powered by LiveChat

Ovanliga vigselringar

Ovanliga vigselringar

Hur kan en vigselring se ut? Finns det några gränser? Vi får ofta par som vill ha ovanliga vigselringar, unika, något som sticker ut. De gränser som finns är den rent praktiska aspekten, en ring ska vara bekväm för bäraren. Vad som är bekvämt kan vi dock ha olika åsikter om. Den ringen som jag kallar för ”Nyckelhål” är 2 ringar – en förlovningsring som sticks in i vigselringen och tillsammans så låses de fast av fingret som förs in.

Jag började med att nämna den praktiska aspekten och kanske kräver denna vigselring lite av bäraren? Den andra delen som jag som formgivare och Guldsmed måste tänka på är hållbarheten. Denna ring har inga problem med detta. Väljer man att få en ovanlig formgiven vigselring så krävs det också att man passar i ringen. Vid ett bokat besök så tittar jag därför noga på händerna innan jag skissar upp förslag.

Bilden nedan visar de två delarna, i den vita delen (förlovningsringen) så sitter det infattat en skyblue briljantslipad diamant.

ovanlig vigselring

 

Ovanlig vigselring

Ja utan tvekan är detta en ovanlig vigselring. Här nedan så ser ni den första delen av ringen som är tänkt som förlovningsring. Tanken är att tillverka den i 18 k vitguld, alternativt platina. På ringens sida visar jag den med en vit briljantslipad diamant.

ovanliga vigselringar

Ovanlig vigselring & förlovningsring

Här ses de 2 delarna ihopsatta. Den yttre delen är i 18 k rött matterat guld och den inre i vitguld alternativt platina.

ovanliga vigselringar

Många gånger så får jag en idé och dessa idéer kan uppstå när man minst anar. Har jag tillgång till ett skissblock eller en dator så gör jag ett första utkast. Ännu har jag ej tillverkat denna ovanliga kombination av förlovningsring och vigselring, men vore kul att tillverka den i verkligheten.

Vill ni ha en egen unik ovanlig vigselring tillverkad så är ni varmt välkomna att boka in ett möte. Normalt tar dessa designmöten ca 2 timmar och då skissar jag upp 2 – 5 fotorealistiska förslag utifrån era önskemål och budget. Har ni någon idé så skicka gärna ett mail till anders@fors.org så återkommer jag om jag känner att det är något jag kan hjälpa er med att realisera.

För skisser och möte tar jag 1.500,- – ett belopp som sedan räknas av vid ev. beställning.

Jag tar emot bokade besök alla dagar i veckan 9.00 – 21.00, anders@fors.org eller smsa 070-7762600 förslag på tid.

Bästa hälsningar

Anders Fors

Guldsmed

Etabl. 1977

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *