Chat with us, powered by LiveChat

Putsa vigselring

Putsa vigselring

Får ett samtal om en kund som frågar om jag kan putsa vigselring? Oj oj när jag får se vigselringen. En alliansring som råkat ut för grov misshandel och blivit gräsligt ful! Kunden har enligt utsago klappat händerna och på höger hand haft en stålring som gjort fula hackmärken i hennes vigselring. När man ser en så illa tilltygad ring så frågar även jag som guldsmed, går ringen att återställa? Ja, ofta går även den mest repiga och kantstötta ringen återställa. Till min hjälp har jag 40 års erfarenhet som guldsmed, men också moderna hjälpmedel som lasersvets är ypperliga när fula hack och slagmärken skall tas bort. Innan jag påbörjar arbetet med renovering av vigselringen så kontrollerar jag med ett skjutmått om ringen har blivit deformerad och oval. I detta fallet så har det inte skett då ringens skena var kraftig.

I samband med borttagning av märken och fula hack tar jag också och ser över diamanternas infattning, för att se om de har skadats.

Renovering av vigselring nödvändig

matt och med hackmärken vigselring

 

Borttagning av repor och hackmärken i vigselring

Efter lasersvetsning av hackmärken i guldringen så tar jag bort de mindre reporna i ringen med fin smärgelduk. Därefter slipas och poleras ringen i flera steg och slutligen lätt högglanspolering. Sen så lägger jag ringen i ultraljud där vibrationer får ingrodd smuts att lossna. Nu är ringen polerad och snygg, hoppas nu bara att ringbäraren undviker att klappa händer med stålring på höger hand. Vi ordnar normalt renoveringar av ringar likt denna på 2 – 3 dagar, ibland kan vi ordna det fortare.

putsning vigselring

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *