Chat with us, powered by LiveChat

Renovering alliansring

Renovering alliansring

En ca 10 år gammal alliansring / vigselring lämnas in för reparation.

Vad beror det på att en sten lossnat?

Skälen kan vara flera, dels slitage om ringen är gammal. Lossnar en sten i en ny ring så kan det bero på dåligt infattad sten, men även att stenen utsatts för ett slag. Ofta kan detta hända utan att bäraren uppmärksammat detta.

Vad händer då om man har otur vid slag mot en ädelsten eller diamant? Renovering alliansring – är det värt pengarna? Det beror på diamanternas kvalité och ringens skick för övrigt, något som vi går igenom vid ett besök. Det går också bra att maila en bild på er alliansring till att börja med.

Den kan gå sönder och när en sten gått sönder ramlar den oftast ur sitt läge. Denna alliansring har prinsess slipade diamanter infattade och vid närmare granskning genom mikroskop så ser jag att en sten har en mindre kross skada och 2 stenar saknas. Infattningen av stenarna har klarat sig förvånansvärt bra trots slag och många år av slitage.

trasig alliansring med prinsess slipade diamanter

Att fota en vigselring före och efter renovering är kul och visar vilka möjligheter det finns att återställa en ring i sin forna skönhet trots hackmärken och annat. Djupare hackmärken och repor går vi över med laser så dessa jämnas ut utan att vi behöver slipa bort en massa guld.

diamant lossnat i vigselring

Sista bilden visar ringen helt fri från repor, samtliga diamanternas infattning har fått en översyn med nödvändiga justering. Alla repor och slagmärken är borta och ringen har slipats,polerats och ultraljudstvättats. Slutligen har ringen ytbehandlats, ringen kommer återigen pryda handen. Kunden har hämtat ringen och trots mina 40 år som guldsmed så är det alltid lika roligt att få se hennes förvånade min över resultatet.

renoverad vigselring / alliansring

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *