Chat with us, powered by LiveChat

Unika förlovningsringar

Unika förlovningsringar

Vi använder oss av ny teknik samt traditionellt guldsmedshantverk för att ta fram unika förlovningsringar. Vid ett bokat möte i vår ateljé så sätter vi oss tillsammans och skissar upp fotorealistiska förslag på era förlovningsringar. Bilden nedan visar Guldsmed Anders Fors när han skissar upp en förlovningsring och vigselring i vitguld.

skissa unika förlovningsringar

Unika ringar

Varje kund som besöker vår ateljé skissar vi upp specialdesignade förlovningsringar just för dem. Det är den enda vägen att få unika förlovningsringar. Ett besök tar ca 1 1/2 – 2 timmar och då tittar vi på era händers förutsättningar. Därefter går vi igenom vår kollektion för att stämma av vilket material, bredd, form eller typ av infattning ni önskar i era förlovningsringar.

 

förlovningsringar vitguld

Unika förlovningsringar under tillverkning

Närbilden nedan visar ett exempel på när vi tillverkar unika förlovningsringar i dubbel bemärkelse. Vid första anblicken kanske bilden inte säger så mycket, men dessa vitguldsringar har inlägg i 23 k guld. Detta 23k guld hade kunden ärvt och nu smids guldet in i vitguldringen.

tillverkning av unik förlovningsring

 2 st unika förlovningsringar är klara

Bilden nedan visar de 2 förlovningsringarna, herringen som är lite bredare och en smalare förlovningsring till kvinnan. Ytan har vi gjort sidenmatt och det ger en tydlig skillnad mellan det vita guldets gråa ton och 23 k guldets varma gula färg.

förlovningsringar unika

Handsmidd unik herring

Ytterligare en unik ring, här är det en handsmidd bred herring som helt igenom är handgjord och tillverkad utifrån kundens önskemål. Denna maskulina herring är 3 st prinsess slipade diamanter infattade.

breda förlovningsringar
Handgravyr – unik ger ringen en unik design

Vi har glädjen att ha handgravören Arthur Kolehmainen sittande hos oss. Han kan ge ytterligare en dimension när vi tar fram förslag på unika ringar.

Med stickeln skär Arthur i ädelmetallen fram mönster, texter, relief. En relief (kommer från franska relever ’lyfta upp’) då skär / skulpterar gravören fram ett abstrakt eller figurativ motiv på ett plant underlag. Arthur tar fram skissförslag och offert till våra kunder.

förlovningsring med handgravyr

Bred herring i 18 k vitt och rött guld. I mitten med nedsänkt yta så ser vi det högglanspolerade röda guldet. På sidorna är ringen i vitguld som är sidenmatt.

förlovningsringar unik

Extra extra unika förlovningsringar är Mokume, en teknik som bygger på japansk metallbearbetning förfarande som ger en blandad metall-laminat med distinkta lager mönster. I denna ring så består dessa lager av guld, palladium och silver.unik förlovningsring

Bilden nedan visar en unik förlovningsring som är under tillverkning. Kvinnan som vi tillverkar denna ring åt ville ha en ring designad utifrån formen av ett veteax som sedan avslutas med en grön diamant. unik förlovningsringar

Vi tar endast bokade besök. Vill ni ha hjälp med att ta fram unika förlovningsringar – skicka ett mail och boka ett möte, anders@fors.org eller ring 070-7762600

Välkomna

Anders Fors

Guldsmed

Etabl. 1977

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *