Chat with us, powered by LiveChat

Unika vigselringar

Tillverkning unika vigselringar

För att tillverka unika vigselringar krävs yrkeskunskap och känsla för formgivning. Vi är stolta över vår välutrustade Guldsmedsverkstad där många av verktygen är från 1930 och 1940 talet, från min far, Guldsmeden Haldor Fors. Vi har också en hel del nyare hjälpmedel som lasersvets, tryckluftsverktyg samt kraftfulla cad-program till hjälp. Just dessa cad-program är en god hjälp när vi skall ta fram förslag på unika vigselringar. I vår ateljé har vi 3 Guldsmeder, en med över 40 års yrkeserfarenhet, en med Mästarbrev och en som både är Guldsmed och Handgravör. Sen är vi 2 st som är utbildade i att hantera designprogram för datorer (CAD).

tillverkning av unika vigselringar

Unik vigselring

Hur skapas då en unik vigselring? Till att börja med så tittar vi på kundens händer, tar ringmått och sen så går vi igenom vår atrapp kollektion (silvermodeller av säkerhetsskäl) då vi stämmer av vilken stil kunden tycker om. Väldigt sällan så är det någon modell som stämmer helt, men vi får ändå en känsla av form, bredd, stenstorlek, typ av infattning mm mm. Därefter skissar vi fram olika förslag på unika vigselringar.

Bilden nedan visar en första råskiss av en vigselring, ”Kärlekens öga”.

 

unik vigselring

Unika vigselringar

Många googlar på ordet unika vigselringar och finner då ofta massproducerade ringar och företag som påstår sig sälja unika ringar, men som i själva verket erbjuder massproducerade ringar. Bilden nedan visar hur vigselringen ”Kärlekens öga” ser ut efter att cad-skissen fotorenderats. I centrum av vigselringen sitter det en större diamant och i ringskenan mindre fadeninfattade briljantslipade diamanter.

unika vigselringar

 

Unik vigselring och förlovningsring

Här ser ni ytterligare ett förslag på unik vigsel/förlovningsring, en kombination där en ring får bli symbolen för både vigselringen och förlovningsringen. Denna modell har jag designat för många år sedan och jag kallar den ”Brygga”. Det går alltid att få alla modeller av våra styckgjorda unika vigselringar i olika varianter. Modellen nedan går att göra i olika bredd alternativ och även i olika ädelmetaller samt antal stenar. Även ringskenans form går att variera.

Många av våra kunder ser en modell av vigselring på vår hemsida och sedan så blir det ändå förändringar och anpassningar efter kundens önskemål, handens form. Så i princip alla våra ringar är unika, då de är stycktillverkade åt varje enskild kund.

unik vigselring och förlovningsring

Uppdateringsbara vigselringar

Det roliga med att vara Guldsmed är att ens kreativitet ständigt sporras. Här har jag tagit fram skisser på hur en diamantring (vigsel/förlovningsringskombination) kan varieras i det oändliga. Att kunna börja med ringen längst till vänster och sedan uppdatera sin vigselring. När kunder bokar besök hos oss så förekommer det ganska ofta att vi i skissförslagen på vigselringar tar fram förslag också på hur vigselringen kan uppdateras i framtiden.

vigselringar unika

Unika vigselringar i 18 k vitt och rött guld

Ofta ligger fokus på kvinnans vigselring, men vi tycker alltid det är en utmaning att se till att kvinnan och mannens vigselring har något gemensamt, formmässigt. Den övre enstensringen i vitguld har en rosa Morganit och sen så har vi skissat upp en svängd alliansring med fadeninfattade briljantslipade diamanter.

Dessa ringar är ett par unika vigselringar i 18 k rött och vitt guld för mannen och helt i vitt guld för kvinnan.

unika vigselringar 18 k guld

 

Unik vigselring med diamanter

Här är ytterligare ett exempel på en unik vigselring som vi skissat upp som har en stor diamant som centersten samt mindre fadeninfattade briljantslipade diamanter på ringens ovansida och på dess sidor.

unik vigselring med diamanter

 

Välkommen att boka ett besök och få era unika vigselringar designade hos oss. Ett besök tar ca 2 timmar och då skissar vi normalt upp 2 – 5 olika förslag utifrån era önskningar.

För skisser och besök tar jag 1.500,- , ett belopp som sedan vid köp räknas av. Obs – tänk på att leveranstiden för styckgjorda ringar är 4 – 6 veckor, så var ute i god tid.

 

Jag tar emot bokade besök alla dagar i veckan 9.00 – 21.00, men obs, tidsbokning är ett krav. Skicka ett mail till anders@fors.org eller smsa förslag på tid till 070-7762600

Mvh

Anders Fors

Guldsmed

Dipl. diamantgraderare

Etabl. 1977

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *