Chat with us, powered by LiveChat

Utsliten klackring lagad

En klassisk klackring i 18 k guld som är väl använd och totalt utsliten, men ändå inte ett hopplöst fall. Efter en stunds funderande så insåg jag att det skulle bli bäst att göra en helt ny fattning. Klackringen skulle också ändras lite i storlek.

utsliten klackring

Om klackringen hade haft lite kraftigare tjocklek på det som fanns kvar av fattningen då kanske jag skulle kunnat löda på en ny sarg, men denna klackring hade endast en godstjocklek av ca 0.30 mm. Jag bestämde mig då för att göra en helt ny fattning och då med lite tjockare godstjocklek 0.7 mm. Efter rengöring av den mycket smutsiga ringen så sågade och filade jag bort de rester av den gamla fattningen som fanns kvar. Bilden nedan visar den nya kraftigare fattningen.

ny fattning till klackring

Jag hade som vanligt mycket god hjälp av vår lasersvets vid denna reparation av klackringen. Nedan visas ringen efter renoveringen. För kunden var det viktigt att hennes pappas klackring fick behålla gravyren på ringskenans insida och det var inga problem, gäller bara att anteckna och vara försiktig. När en ring ändras i storlek så måste man vara extra försiktig om det är en gammal gravyr som skall behållas.

klackring lagad

Att återställa ett kärt gammalt minne till näst intill nyskick – riktigt roligt, både för mig och kunden.

onyxklackring lagad

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *