Chat with us, powered by LiveChat

Vigselring diamant

Vigselring diamant

Det är den ultimata vigselringen och diamanten är den ädelsten som vi förknippar med vigselring. Vigselring diamant säger ändå inte så mycket, det säger inget om vad det är för diamant. Det säger heller inget om vilken storlek diamanten har, vilken kvalité det är på diamanten eller vilken slipform av diamant som vi talar om. På bilden nedan så ser vi en vigselring som min dotter Jenny designat åt en kund. Kundens önskemål var en diamantring (vigselring) med en stor prinsess slipad diamant. Diamanten önskade hon med en fyrkantig form i mitten och omgiven av briljantslipade diamanter på sidorna (runda).

Diamantring – process fram till modell

När vi får en kund som vill ha en modell av vigselring med diamant så går vi igenom önskemål av material och ädelstenar. Det vanligast är att kunden vill ha en diamant eller flera i sin vigselring. Vi stämmer också av vad kunden har i budget och tittar på hennes hands förutsättningar. Att tillsammans med kunden designa unik vigselring är vår specialité. Det är en rolig process för både oss som formgivare och för kunden, att just kunna skapa något unikt utifrån hennes önskemål och förutsättningar!

Bilden nedan är en cad-skiss som har renderats. Detta ger en fotorealistisk bild på hur den färdiga ringen kommer se ut. När vi har skissat fram en unik ring för en kunds räkning så gör vi aldrig en exakt likadan. För både kunden och oss är det roligt att kunna erbjuda styckgjorda diamantringar.

vigselring diamant prinsess

Diamant i vigselringens fattning

I bilderna nedan som följer så får ni följa delar av tillverkningsprocessen på en liknande ring som vi tillverkat i vår ateljé. Bilden visar när vi testar att lägga den prinsess slipade diamanten ovanpå fattningen för att stämma av passform innan klorna lödes dit.

vigselring diamant

Efter avstämning så har vi gjort ordning 4 kraftiga klor som vi tillverkat genom att dra fram profilen på vitguldet i ett dragjärn. En vigselring skall bäras dagligen och under många år, vi ser det därför viktigt att konstruera ringen på ett sätt så största möjliga hållfasthet uppnås. Då våra vigselringar är styckgjorda avstår vi från att försöka minska ner på guld för att nå ett lägre pris. Vi sätter kvalité i första hand. En vigselring med en diamant av större storlek som denna ring kostar en hel del och då är detaljerna viktiga för ett fullgott slutresultat.

Bilden nedan visar de olika delarna som sedan kommer lödas ihop till en vigselring med diamanter.

vigselring under konstruktion

Bilden nedan visar fattningen under arbetet med att löda fast klorna.

vigselring diamant

Här ser ni klorna på plats och diamanten ligger bredvid och en sista avstämning sker innan fattningen lödes fast på skenan. Den uppmärksamme kanske undrar varför klorna är så långa? Det är så att efter klorna lötts fast så skall de kortas ned något. Sedan får slutligen juvelfattaren passa in stenen och kommer då även korta av klorna ytterligare.

vigselring vitguld diamant

Söker ni en unik vigselring med diamant? Varmt välkomna att boka ett möte så skissar vi upp 2 – 5 olika fotorealistiska förslag utifrån era önskemål och budget.

mvh

Anders Fors

Guldsmed

Etabl. 1977

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *