Design och varumärke

guldsmed

Verkstaden är fylld av äldre verktyg, många från tidigare generationer guldsmeder i släkten. Dessa ökar Anders och Jennys frihet som smyckesformgivare och i kombination med ny teknik så som lasersvets och CAD så är ingenting omöjligt för dessa guldsmeder.

Både Anders och Jenny är nästintill uppvuxna i en guldsmedsverkstad och har sedan de var små följt arbetet och nyfiket sett smycken ta form. Detta är självklart något de bägge har haft stor nytta av själva i sitt yrke då guldsmedsverkstaden är en trygg miljö för dem. Den hantverkskunskap som de har ärvt är ovärderlig när ett smycke ska formges.

CAD är ett ovärderligt verktyg för en av de saker som Anders och Jenny är specialiserade på nämligen att låta kunden vara med och designa sin egen ring eller annat smycke. Genom de fotorealistiska bilderna som skapas i CAD utifrån kundens önskemål så kan kunden vara säker på att smycket i slutändan ser ut som i deras drömmar.

Smyckes design

Designstämpel

Anders och Jenny sätter alltid sina ansvarsstämplar i smycken som tillverkas av dem samt ortstämpel och en stämpel som talat om vilket material/materialhalt som smycket är tillverkat i. Är smycket stämplat med AHF så är det tillverkat av Anders och är det stämplat med JF så är det tillverkat av Jenny.

Utöver ovanstående stämplar så har dessa guldsmeder även en varsin designstämpel vilken sätts i smycken (om plats finns) som designats av dem.

I smycken formgivna av Anders så kan ni finna AF-stämpeln som Ni kan se här till vänster, är smycket formgivet av Jenny så finner Ni en stämpel i formen av en fjäril och kan återfinnas i hennes logga.

Är Ni nyfikna på ansvarsstämplar eller vill ta reda på vem som är tillverkare av ett smycke i Er ägo? Sök på Swedacs ansvarstämpelsregister.

CAD

Vid ett besök hos oss talar vi om vilken typ av smycke Ni söker och utifrån detta samt vilken budget ni har så ritar vi upp förslag i CAD. Här nedan kan Ni se en film där Jenny berättar om hur ett besök i ateljén går till.

…………………………………………………………………………