Orderinfo

Smycken ritade i CADHur beställer man smycken?

Ni är varmt välkomna att boka ett besök i vår ateljé och guldsmedsverkstad eller ett onlinemöte. Tillsammans med Er går vi grundligt genom olika lösningar på förlovning/vigselring, reparationer och omarbetningar.

Ett möte brukar ta mellan 1 1/2 -2 timmar. Med hjälp av ett avancerat datorprogram (CAD) ritar vi upp olika förslag, som renderas till bilder. För ett möte debiterar vi 2.000kr vilket inkluderar 2 – 5 skissförslag. Dessa 2.000 kr räknas sedan av vid köp.

Förutom att tydligt illustrera hur förslagen kommer att bli i verkligheten blir bilderna någonting ni kan ta med er hem, så att ni kan tänka över förslagen i lugn och ro.

Vi använder oss av obligatorisk tidsbokning för att kunna ge er bästa bemötandet samt att vi i lugn och ro ska låta ert smycke växa fram.

Läs mer om tidsbokning Kontakta oss

Leverans

blondinbella ring

Ringen, ringarna eller smycket levereras i ett snyggt etui med ett kvalitétsintyg/kvitto. Efter att ni skickat beställningen kommer ni inom kort att få en orderbekräftelse på vad ni beställt, antingen via e-mail, om beställningen inkommit via mail, eller per telefon. Varorna skickas som postförskottsrek, alternativt avhämtas om så önskas i vår ateljé. Försändelsen är försäkrad. Vid beställning av handgjorda ringar tas 25 % i förskott vilket betalas till PG vid beställning.

 

Släta ringar levereras inom 7 arbetsdagar, vigselringar 4-6 veckor. Under lågsäsong kan det i vissa fall gå att ordna snabbare, vi rekommenderar dock alltid att man är ute i god tid. Önskas tidigare leverans ombedes ni vänligen kontakta oss, antingen på mail eller telefon.

Vid storhelger såsom jul, nyår, påsk etc. kan leveranstiden vara något längre pga arbetsbelastningen samt ledighet. Detta meddelas i så fall i samband med beställningen.

Priser

På hemsidan finner Ni nästintill inga priser angivna då de smycken Ni ser till största delen skall ses som inspiration. Alla våra smycken går att få anpassade och skräddarsydda utifrån era önskemål när det gäller storlek på stenar, antal stenar, form etc så har vi valt att inte ange priser på våra produkter.

Tveka inte att skicka en förfrågan eller kontakta oss på annat vis om det är någon produkt Ni är intresserad av så svarar vi inom kort.

Släta förlovningsringar och guldringar – skicka en förfrågan till oss med ringstorlek, material samt bredd och form Ni tänkt er!

Diamantkvalité

Vår standardkvalité är tw, vs, vilket är en hög kvalité, men det går även få andra kvalitéer om så önskas (se info om diamanter) .

Garantismycken guldsmed

Merparten av de ringar som är smidda i vår ateljé har 5 års garanti på infattningen av diamanter (ädelstenar). I de fall det rör sig om en infattning bestående av klor är det dock garantin dock 2 år. Vid förlust av sten får ni då en ny sten + arbetet utfört kostnadsfritt.

5-årsgarantin gäller de ringar där diamanten (ädelstenen) är infattad ner i guldet och stenen tillhandahållits av Anders Fors Guldateljé eller Jewellery by Jenny (JFG ädelsmide).

I de fall kunden har egen sten gäller ersättningen enbart arbetskostnaden för isättningen (infattningen) av ny sten.

5 års garanti gäller även för brott och skador på skenan.

Vid kraftig yttre åverkan, såsom slag, klämskador, ändring av ringstorlek, etc. gäller ej garantin. Vi rekommenderar er att ställa frågor om Ni känner er osäkra över olika modellers hållfasthet. Vissa modeller håller ett helt liv och andra kan, pga formen på infattningarna vara mindre tåliga mot slitage, stötar och slag.

Eftersom vi även utför omarbetningar och reparationer känner vi väl till de olika modellernas svagheter. Vid garantitidens utgång ingår en kostnadsfri översyn i vår ateljé av ringen/smycket med kontroll av ev. slitage.

En kostnadsfri justering av ringstorleken ingår första året (12 mån). Detta gäller dock ej platina- eller palladiumringar.

I de fall kunden tillhandahåller diamant så slår  vi i en skarpstämpel med bokstäverna KS (= kunds sten). Risken för skada av sten står kunden för, men då vi anlitar en av Sveriges skickligaste juvelfattare, Magnus Svärd, som dessutom är den enda i landet med Mästarbrev så är denna risk mycket mycket liten.