Chat with us, powered by LiveChat

Exklusiva Förlovningsringar

Exklusiva förlovningsringar

Vi brinner för att skapa exklusiva förlovningsringar och vigselringar. Vårt koncept är att tillsammans med er ta fram förslag på unika förlovningsringar. Jag startade mitt företag 1977 och har arbetat som guldsmed i över 40 år. Sedan drygt 15 år så har jag och min dotter använt oss av kraftfulla ritprogram som vi använder oss av när vi designar unika förlovningsringar.

Nedan så ser ni två skissförslag på exklusiva förlovningsringar där den ena ringen är gjord i 18 k rött guld med diamanter och en grön kromturmalin samt en likadan förlovningsring i vitguld med en blå safir. Dessa två ringar är ett exempel på hur vi jobbar när vi till dig som kund tar fram förslag på en exklusiv förlovningsring.

exklusiva haloringar
exklusiv haloring

Exklusiv förlovningsring – allians

Denna alliansring är en helalliansring där vi inspirerats av den klassiska haloringen (rosettring) med en centersten som är omgiven av små små diamanter. Det exklusiva med denna ring förutom den speciella designen är att denna har halo runt hela ringen. Bilden visar ett skissförslag som vi tagit fram med diamanter och blå safirer.

exklusiv alliansring
exklusiv alliansring med diamanter och safirer

Exklusiv förlovningsring – halo

Förr så var oftast en förlovningsring slät och i rött guld. Denna exklusiva Haloring är i 18 k roséguld och med en större briljantslipad diamant som centersten och omgiven av små briljantslipade diamanter samt dito i ringskenan.

förlovningsring exklusiv
exklusiv förlovningsring i roséguld

Kombination av förlovningsring och vigselring

En helt annan stil – en kraftfull ring som har en totalbredd av ca 8,5 mm och där den bredare delen av ringen är i matterat vitguld. Den smalare delen skall symbolisera vigselringen och den breda förlovningsringen. Det som sedan sammanbinder dessa två ringar är en brygga i vitguld. Denna brygga har även givit namn åt ringen ”Brygga”. Diamanterna i ringen är prinsess slipade diamanter och självfallet så går denna ring få i olika utföranden och bredd alternativ. Det går också börja med den breda delen som en slät förlovningsring och sedan i samband med vigsel uppdatera ringen så den blir i utförande enligt bild nedan.

 

 

vigselring och förlovningsring
kombination av vigselring och förlovningsring

 

Läckert men svårkombinerad förlovningsring

När ni bokar besök hos oss så försöker vi alltid ge er råd vid val av exklusiva förlovningsringar så ni inte väljer en ring som är svår att kombinera med en vigselring. Visst kan nedanstående läckra ring användas som förlovningsring, men det blir lite svårt att kombinera den med en vigselring pga dess form. Om en kund ändå vill ha en förlovningsring av denna design så går det också lösa. Det går göra så att man väljer denna ring utan stenarna i skenan och sedan i samband med vigsel uppdaterar den med stenarna i skenan. Resultatet blir en unik och exklusiv ring som då får fungera både som vigselring och förlovningsring.

Det som är skönt när det gäller val av förlovningsringar och vigselringar är att det finns inga regler som måste följas.

exklusiva förlovningsringar
exklusiv förlovningsring med diamanter och färgsten

Stilren stram – exklusivt snitt på förlovningsring

Gillar ni det strama, kantiga, låg fattning och ändå fullt med diamanter då är denna ring med prinsess slipad diamant och små briljantslipade diamanter en förlovningsring som kanske faller i smaken. Även denna går att uppdatera, då det går börja med den större prinsess slipade diamanten och sen uppdatera med briljanterna i skenan.

exklusiv förlovningsring
stilren exklusiv förlovningsring

Enstensring – Förlovningsring

Rubriken är lite missvisande, detta ser vid första anblicken ut som en enstensring, men om ni tittar närmare på bilden så är det små små briljantslipade diamanter i ringens skena. Kombinationen av en rosa Morganit och de vita diamanterna i skenan ger en exklusiv förlovningsring. Denna går också att börja med enbart centerstenen och uppdatera med sidostenarna i efterhand. Modellen går göra i en mängd olika varianter på stenar och stenstorlekar. Enstensringar tillhör nog en av de mer populärare förlovningsringarna idag.

exklusiv enstensring
exklusiv enstensring med morganit

 

Helallians version 2

Vi slutar där vi började, med en exklusiv helalliansring, men där vi skissat upp samma modell med rökfärgade stenar.

exklusiv helalliansring
Helalliansring med rökfärgade ädelstenar

 

Samtliga ovanstående skissförslag på förlovningsringar är fotorenderade och skall ses som ett litet exempel på vad vi kan ta fram åt er. Varmt välkomna att boka ett skissmötet då vi normalt skissar fram 2 – 5 förslag åt er utifrån era önskemål och budget, men med vår mångåriga design och yrkeskunskap i botten.

Vi tar emot bokade besök alla dagar i veckan 9,00 – 21.00, läs mer om boka besök

Anders & Jenny Fors

08-882936

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *