Alliansring milligriff

Fadeninfattad alliansring, då får du kanske en bild av att vita diamanter sitter i rad. Det går dock utveckla en fadeninfattad alliansring på många sätt. Ett kan vara som i alliansringen nedan att välja varannan diamant i annan färg, eller kanske var tredje?

Vi lät på denna alliansring Juvelfattarmästaren Magnus Svärd göra milligriff (kulliknande dekorerad utefter kanterna). Ger ringen lite Vintage look, vilket många idag gärna vill se på sitt smycke. Skillnaden är att denna milligriff är helt handgjord och inte består av något som massproducerats i en gjutform. I ringskenan kan ni skymta MS stämpeln, en skarpstämpel som Magnus Svärd slår i de ringar han fattat in ädelstenarna i.

milligriff fadeninfattad alliansring

 

Se gärna filmen så förstår ni vilket hantverk och skicklighet som ligger bakom arbetet med att fatta in diamanterna i en alliansring om det skall göras hantverksmässigt korrekt.

Tyvärr så ser man väldigt mycket infattade ädelstenar där fokus lagt på att snabbt få stenarna på plats vilket då resulterar till fult infattade stenar och där stenar även riskerar att ramla ur efter en kort tid. Bakgrunden till att sådana arbeten översvämmat marknaden är den prisfokusering som finns och där kunskapsbrister hos såväl Guldsmedsbutiker och konsumenter leder till att man väljer det billigare alternativet. Juvelfattaren tar betalt per sten och många gånger pressar priset ned till så låga nivåer att ett gott hantverk inte går att utföra. Magnus Svärd gör utsökta arbeten, men ligger något högre i pris för sitt fattningsarbete, men kvalité lönar sig i längden. Läs gärna mer om juvelfattning så förstår ni bättre skillnaden mellan olika typer av fattningsjobb.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *