Designa smycke

Designa smycken är få förunnat. Genom vårt sätt att arbeta så får dock fler möjlighet att bli delaktiga i processen. När vi inte tillsammans med kunden skapar drömsmycket så utgår jag själv många gånger från en vacker eller flera vackra ädelstenar som jag köpt. Att fota med en iphone ger inte rättvisa åt dessa ljuvliga ädelstenar. Den övre är en äkta rosa spinell som är något oval (6,5 x 6 mm) med en mycket bra slipning som ger stenen hög lyster. Den nedre stenen är en navettslipad rosalila safir (9,5 x 4,5 mm). När jag såg dessa två ädelstenar så kände jag att de tillsammans skulle kunna bli en läcker färgkombination. Processen att designa ett smycke är en lek med tankar och test av olika ideer. Jag har nog bestämt mig för att skapa ett halssmycke, men inget är hugget i sten.

I min skapandeprocess kan mycket hända. Jag började med det absolut enklaste när jag skissade på olika ideer i cad.

 

rosa lila safir och en rosa spinell

 

Här i cadprogrammet så ser ni de 2 ädelstenarna med enkel fattning med 4 klor. Det är lätt att lura sig lite avseende detaljers storlek. På bilden så ser de runda (gröna) öglorna gigantiska ut, men i verkligheten är trådtjockleken endast 0.6 mm. Jag ska fundera på en elegantare konstruktion och sedan så vill jag nog lägga dit lite vita diamanter på detta smycke.Jag ska nu gå ner och äta lunch och sen ska jag ut i det vackra vårvädret.

Sen får vi se om jag får några mer idéer om hur jag skall formge ett smycke med dessa 2 unika och vackra ädelstenar.

designa smycken

 

Bilden nedan visar en hygglig bild av ädelstenarnas färgskala och det som är lite extra spännande med den navettslipade safiren är att den har lite färgväxling i sig (coulor change) beroende på dagsljus eller inomhusbelysning. Kanske skall också smycket vändas 180 grader så den runda rosa spinellen kommer nedåt? Många tankar och idéer slås jag av när jag ritar upp ett smycke. Vi har sedan en längre tid tillbaka arbetar allt mer med att skapa smycken med färgstenar. Diamanter slutar aldrig att väcka vår beundran över dess skönhet, men en färgsten i ett smycke gör skapelsen än mer unik då naturens färgskala på ädelstenar är oändlig och det finns inte 2 identiska ädelstenar.

Se gärna exempel på färgstenar som kan användas till att skapa ert unika designade smycke, ädelstenar

designade smycken cadskiss

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *