Guld klackring

Guld klackring

En guld klackring har många detaljer som man kanske bör fundera på innan man beställer. Dels så kanske man ska fundera över om man vill använda klackringen dagligen. Att jag tar upp detta är för att det mesta guldklackringar som man idag ser ute i butikerna är tunna pressade ringar med en godstjocklek på 0,2 – 0,3 mm och en sådan ring hos de stora Guldkedjorna brukar väga runt 4 gram och kan kosta runt 7.000,-.

Efter över 40 år i yrket så är mitt råd – köp inte en sådan ring! Absolut inte om du vill kunna använda den dagligen då en sådan tunn pressad klackring snabbt blir ful och bucklig. Då är det bättre att köpa en massiv i silver.

Sen så kanske man bör fundera över budget, om budgeten ligger på under 10.000,- då bör man glömma en massiv välgjord klackring i 18 k guld. Nej skall det vara en massiv klackring som skall hålla i generationer så bör man räkna på från ca 20.000,-.

Då har ni också möjligheten att få en helt personligt designad klackring. På bilden nedan så ser ni en cad-skiss på en åttkantig design av en klackring.

designa klackring guld

 Klackring designas

Efter att vi tillsammans med er som kund designat klackringen så renderar vi bilden och då får vi fram en fotorealistisk bild av klackringen. Här ser ni den i 18 k vitguld.

klackring design

 Designa klackring i rött guld

Samma modell fast renderad bild på hur den ser ut i 18 k rött guld. På plattan finns plats för handgravyr och det är något som vår handgravyr Arthur kan hjälpa er med, se några exempel på handgravyr. Arthur skissar fram förslag på monogram eller andra symboler utifrån önskemål.

klackring rödguld

Sexkantig klackring

När vi designar förslag så brukar vi normalt skissa upp 2 – 5 olika förslag. I den första cad-skissen så var ringen åttkantig, då kunden var intresserad av en kantig form och lite ovanlig. Ett alternativ till detta blev då den sexkantiga formen. Bilden visar här den i vitguld.

sexkantig klackring

Klackring design

Här ser vi samma design på klackring fast i rött guld.

guldklackring

 Guldklackring

Här är klackringen lite mindre kantig och med fler ytor. Bilden är renderad för att visa hur den ser ut i vitguld.

klackring vitguld

Klackring guld

Plattan på denna klackring i guld är väl tilltagen och lämnar bra utrymme om en gravyr önskas. I och med att de klackringar vi tillverkar är massiva så går det gravera ganska djupt. På maskingjorda tunna klackringar är plattan gjord av tunn guldplåt och därför går dessa endast att graveras väldigt grunt.

Dessa massiva klackringar vi gör är utmärkta om man önskar vapengravyr på ringen.

klackring guld

 Klackring i vitguld – trekantig

Här har jag haft sköld som inspiration vid design av ringen. Ringen är sedd från ovan och även denna form kan passa för gravyr eller vapengravyr.

klackring sköld vitguld

Vilket finger har man klackringen på?

Det beror på klackringens storlek och handens form. Vid bokat besök så får ni prova lite olika modeller vi gjort i silver så ni själv får känna efter vad som känns och ser bäst ut.

klackring trekantig vitguld

Klackring dam med diamanter

Med den trekantiga klackringen som inspiration så jobbade jag vidare med designen och tog fram en variant för kvinna. Här i vitguld med en Triangel slipad sten i mitten omgiven av fadeninfattade diamanter.

klackring guld med diamanter

Damklackring i 18 k rött guld

Här ser vi damklackringen med blålila safir och omgiven av briljantslipade diamanter som är fadeninfattade.

damklackring med diamanter

Leveranstiden på våra styckgjorda designade klackringar är 4 – 6 veckor, se mer om hur ett möte läggs upp och vilka tider som går att boka.

Varmt välkommen att boka ett besök!

Anders Fors

Guldsmed

Etabl. 1977

Stockholm

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *