Omarbeta guld

En kund vill omarbeta sitt gamla guld till en ny vigselring. Hon har på min sajt sett modellen ”Kärlekens Öga” som jag designatomarbeta guld till ny ring.

Som vanligt så frågar jag kunden om budget och vilken stil på ring som önskas. Hon säger då att ”Kärlekens Öga” är en modell hon tycker om. Jag skissar sen upp några olika förslag med modellen som förlaga, men anpassad just efter hennes specifika önskemål.

Jag tar fram vår kollektion av färgstenar och hon faller för den vackert blå äkta Zirkonen jag har i lager.

 

tillverka ny ring av guldskrot

 

Att omarbeta guld till något nytt användbart är en god affär för både dig själv och för vår miljö. Guldsmycken har den fördelen att det går att återanvända till skillnad från mycket annat i vårt slit och släng samhälle.

Denna omarbetning blev mycket lyckad och kunden var lika nöjd som jag över resultatet. Att kunna ta fram visualiserade förslag i cad tillsammans med kunden innan jag startar att smida nya smycken av det gamla guldet är tryggt både för mig och för kunden.

 

omarbeta-gammaltguld

Kostnaden för detta omarbete av hennes guldskrot blev ca hälften mot om hon inte hade haft sina gamla guldsmycken bestående av trasiga armband och halskedjor samt andra smycken hon inte använde. Ringen är helt handsmidd och den övre delen av ringen med diamanterna är i rött guld och den nedre bågen är i vitguld.

Från skiss så blev detta guldskrot ett nytt användbart smycke på 6 veckor.

Diamanterna och den blå zirkonen är infattade av Mästarjuvelfattaren Magnus Svärd.

 

Se filmen om hur den handsmidda ringen ”Kärlekens Öga” tillverkas av Guldsmed Anders Fors. Denna ring skiljer sig något åt från ringen ovan till höger med den blå Zirkonen. Det är också en rolig del av processen att vi ytterst sällan tillverkar 2 identiska smycken, utan alla smycken är styckgjorda utifrån kundens önskemål och budget.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.