Omarbete gammal ring

 Omarbete gammal ring

En kund har en gammal ring som hon önskar få omarbetad. Jag och min dotter tittade på ringen och funderade. Smaragder är väldigt ömtåliga och trots att ringen hade många brister i fråga om utförande och design så var infattningarna där smaragderna satt okej.

Efter en stunds funderande så beslöt vi att prova med att skissa upp ett förslag där vi behöll innerdelen av ringen med de 3 smaragderna och dess fattningar.

omarbete av gammal ring

Skissförslag på omarbetning av ring

Nedan ser ni skissförslaget som jag och Jenny tog fram till kunden. Tanken var att vi kompletterar kundens diamanter från hennes gamla ring och gör en helt ny vitguldsring där de gamla fattningarna läggs ner i som en korg.

skiss av smaragdring

Smaragdring omarbetas

Här ser ni nu den nytillverkade vitguldsringen med kundens diamanter. De rörformade fattningarna kallar vi Guldsmeder för Charnier fattningar. I mitten skall sedan den gamla delen av ringen med de 3 smaragderna läggas ner och lasersvetsas på plats.

smaragdring omarbete

Göra om en gammal smaragdring

Efter över 40 år som Guldsmed så fick jag glädjen att prova en helt ny idé. Att göra en ring där en del av den gamla ringen sänks ner. Kundens smaragder har en fin färg, men en äldre slipning. Smaragder är väldigt ömtåliga och på detta sätt så slapp vi riskera att skada hennes gamla smaragder.

göra om ring med smaragder och diamanter

Har ni gamla smycken som ni önskar omarbetade? Vi skissar upp förslag på vad ni kan få gjort av era gamla smycken. Varmt välkommen att boka en tid. Läs mer om hur ett besök läggs upp och våra öppettider

Mvh

Anders Fors

Guldsmed

Etabl. 1977

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *