Vigselringar guld med diamanter

Vigselringar guld med diamanter

När ett par söker en vigselring så är det oftast vigselringar guld med diamanter. Den populärast guldhalten på vigselringar i guld är 18 k. Vi som arbetar som Guldsmeder föredrar den finhalten då den ger en fin högglans vid polering, fin färg, bra att bearbeta (smida) och har en bra hållbarhet. Att designa egna vigselringar med diamanter eller andra stenar har blivit betydligt enklare för oss sen vi började rita i cad.

Tillsammans med er skissar vi upp olika förslag på vigselringar. Små detaljer i formgivningen kan göra stor skillnad på ringens utseende. Att kunna skissa upp förslag som visualiserar era önskemål är bra för både er som kund och för mig som guldsmed, då vi eliminerar missförstånd.

Ringen nedan är en vigselring (cadritad och fotorenderad) i 18 k guld med diamanter.

vigselringar guld diamanter

Vigselring guld diamanter

Här har vi ytterligare en vigselring som vi formgivit i guld med diamanter. Denna ring är i vitguld och med en större centersten samt små briljantslipade diamanter i skenan. Ett alternativ till en vigselring i vitguld och diamanter kan vara att välja en färgsten som centersten. Denna ring designade vi som ett av fem förslag åt en kund som slutligen valde en design som var med lite smalare skena.

vigselringar guld med diamanter

 

Mer vigselringar i guld med diamanter

Hur kan då en vigselring se ut? Variationerna är oändliga och i samband med ett bokat besök så skissar vi upp fotorealistiska förslag på hur er vigselring och förlovningsring kan gestalta sig tillsammans. Alla bilderna i detta inlägg är cad-skisser som vi fotorenderat, vilket ger helt fotorealistiska bilder. Vigselringen och förlovningsringen nedan är är rött guld med 3 st briljantslipade diamanter infattade i charnier och resten av de briljantslipade diamanterna är infattade i faden. Obs, notera att alliansringen är något svängd för att följa 3 – stensringens form på ett elegant sätt.

vigselring alliansring diamanter

Haloring som vigselring i guld med diamanter

Haloringen har blivit alltmer populär och kan se ut på en hel del olika sätt. Gemensamt för modellen är dock att en större sten är omgiven runt om med mindre stenar. I detta fall är ringen i 18 k guld med diamanter.

vigselring guld diamanter

Enstensring i vitguld med diamanter

En vidareutveckling på enstensringen där skenan har kompletterats med små fadeninfattade briljantslipade diamanter. Ringen är utförd i 18 k vitguld, men går självfallet även att få i rött guld, rosé guld eller platina.

vigselrring enstensring diamanter

Ytterligare en Haloring – vigselring i guld med diamanter
En läckert vigselring som min dotter Jenny formgivet. Bilden visar modellen i 18 k guld (roséguld) med diamanter runt centerdiamant samt diamanter i ringens skena.
vigselringar i guld med diamanter

Hoppas ni fått en liten inblick i vad begreppet: vigselringar guld med diamanter kan se ut. Detta är ändå bara ett litet axplock på vad vi kan skissa upp åt er om ni önskar få en egen designad vigselring.

Varmt välkomna att boka ett besök och få en egendesignad vigselring skissad av oss. Leveranstiden på våra styckgjorda ringar med ädelstenar är normalt 4 – 6 veckor. Vi tar emot bokade besök alla dagar i veckan 9.00 – 21.00

Varmt välkommen att boka ett besök – 070-7762600 eller maila: anders@fors.org

Anders Fors

Guldsmed

Etabl. 1977

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *