vigselringar guld

Vigselringar guld

Att smälta guld och sedan börja smida vigselringar guld är en känsla som alltid är en upplevelse fortfarande efter över 40 år som guldsmed.

Vigselringar i guld är något evigt och en bekräftelse på samhörighet och kärlek. På bilden ser ni hur jag hettar upp guldet till strax under 1000 grader. Därefter häller jag ner det till en form.

Efter detta så börjar arbetet med att arbeta fram vigselringarnas form.

guld till vigselringar

Legering (blandning) av guld

När det gäller handsmidda vigselringar i guld så är den lägsta halten vi arbetar med 18 k guld (= 75% rent guld och 25% legering, bestående av silver och koppar).

Vi kan även tillverka er vigselring i högre karathalt, såsom: 20k, 22k och 23 k guld, men 18 k är den legeringen som jag rekommenderar då den har en hög finhalt, bra hårdhet och vacker färg.

Bilderna nedan visar herringar i guld och för mannen så är det oftast en ring som används vid förlovning och sedan vid vigsel.

Det är inte så vanligt att mannen kompletterar med ytterligare en ring, dvs en separat vigselring. Ett alternativ till detta kan vara att man gör en ring bestående av 2 delar. Bilderna nedan visar 2 färgade guldringar som då kan vara ett alternativ.

Idag så har det blivit vanligare att även mannen vill ha en guldring som är lite mer än bara en slät guldring. Vi kan ta fram unika förlovningsringar och vigselringar där ni kan få en helt egen formgivning av er guldring.

I vår ateljé så har vi 3 guldsmeder varav en även är handgravör. 2 av oss är dessutom utbildade i att designa och formge smycken i kraftfulla CAD-program.

Välkommen att boka ett besök! Vi skissar upp förslag på personligt utformade förlovningsringar och vigselringar.

guldringar, vigselringar

Era vigselringar i guld kan också kompletteras med fantasifulla mönster. I vår guldsmedsverkstad har vi en mycket kreativ handgravör. Tillsammans med Er tar han fram förslag utifrån era önskemål, alternativt skissar upp något unikt åt er.

Vi tar endast bokade besök, maila anders@fors.org alternativt ring 070-7762600

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *