50 års present – omarbete guldskrot

 

En kund vill ha ett smycke gjort av gammalt guld. Hans fru fyller 50 år och jag börjar med att väga hans gamla guldskrot. Sen efter jag redovisat vikten så stämmer jag av med kunden vad det får kosta. Jag lyssnar också vad för smycke och vilka färger hans fru tycker om. Han vill ge henne en ring och hon tycker om rött. Nu är det ju så här med ädelstenar och färger att de finns i hur många nyanser som helst, något som gör just färgstenar extra spännande.

Jag visar olika färgstenar och han faller för en obehandlad Rodolitgranat. Sen så börjar jag skissa upp ett par olika förslag och det han faller för är med rodolitgranaten i centrum och en diamant på vardera sida.

skrotguld-cadskiss

 

Bilden med etuiet nedan visar den färdiga ringen, en ring som jag och även kunden blev mycket nöjd med. Jämför gärna cad-skissen ovan med det färdiga resultatet, visst blev det som skissen,

enda jag beklagar något är bildkvaliten av den färdiga ringen (fotat med min mobilkamera).

Att kunna visualisera en idé för kunden är en trygghet för oss båda och ger också möjlighet att för mig som Guldsmed och formgivare snabbt och elegant presentera en idé.

Det ökar också kreativiteten hos mig då jag kan leka med massa olika idéer utan att behöva tillverka smycket i verkligheten.

Kunden kom med gammalt guldskrot och fick något som jag är övertygad hans hustru kommer uppskatta. En minnesgåva som varar i generationer.

Har ni gammalt guldskrot och vill ha ett smycke tillverkat med en ädelsten så gå gärna in och se på olika alternativ på ädelstenar.

 

omarbete guldskrot

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *