platinaring ökas i storlek

Platinaring ökas i storlek

En äldre ring i platina önskas ökad i storlek. Att hamra upp ringen så den blir större är inte rätt när den skall ökas så mycket som 1 1/2 nr. Skall en ring ökas 1/3 nr kan man möjligen hamra upp den om ringskenans tjocklek tillåter detta. Denna ring sågade jag upp och böjde försiktigt ut skenan. Sen så måttade jag till en passande bit i platina som jag sedan lasersvetsar dig så vi inte får någon ful lödskarv.

ökad storlek ring i platina

 

Här ses biten lasersvetsad och därefter skall ringen smidas rund på ringregeln.

platinaring ökas i storlek

Platina biten som jag satte i när jag ändrade ringstorleken filas överflödigt material bort och finisheras noga. Därefter slipas och putsas ringen noga. Efter puts så läggs platinaringen i ultraljud för rengöring. Detta bad består av hett vatten och rengöringsmedel, ofta går det bra att använda Yes handiskmedel och amoniak.

ring i platina större storlek

 

Jag tar också och ser över ringens infattningar i mikroskopet så att alla stenar sitter ordentligt. När en ring ändras i storlek så finns alltid risk att stenarnas infattning kan påverkas, därför tittar jag alltid över diamanterna i samband med storleksändring. Ringen är efter storleksändringen nästan i nyskick, hackmärken och repor samt rengörning under stenar har givit denna gamla platinaring ett nytt liv!

En storleksändring av en ring kan jag normalt ordna på 2 – 7 dagar.

platinaring

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *