Alliansringar med diamanter

Alliansringar med diamanter

En kund önskar få olika förslag på alliansringar med diamanter som hon vill ha som vigselring. Vi tar ringmått på hennes hand och vi provar oss fram vilken bredd hon önskar på ringen. Ofta har kunden en förlovningsring och då måste alliansringen anpassas till den befintliga ringen.

Vi har här skissat upp 4 olika förslag på alliansringar med diamanter. Den längst till vänster är en alliansring med kloinfattning, nästa alliansring är med fadeninfattade diamanter. De 2 alliansringarna till höger i bild är med pavéinfattade diamanter (pavé kommer från Franskan och betyder gatsten).

En alliansring med pavéinfattade diamanter har hela ytan tätt tätt täckt med diamanter och ytan täcks på samma sätt som gatstenar läggs, dvs att så lite material under skall synas. Pavéinfattning ger en effekt som närmast går att likna med en diskokula.

alliansringar med diamanter i vitguld

Alliansringarna med diamanter i rött guld

Här har vi samma alliansringar fast i 18 k rött guld. Vi tillverkar även ringar i roséguld och platina. I samband med ett bokat besök så tittar vi i vår kollektion av alliansringar (attrapper i silver av säkerhetsskäl). Vi stämmer av önskemål av bredd, profil, hur mycket av ringens skena som önskas vara täckt med diamanter samt vad ni har i budget. Sen skissar vi upp 2 – 5 fotorealistiska förslag.

alliansringar med diamanter

 

Infattning av diamanter i alliansringar

En mycket viktig detalj för att skapa en alliansring med diamanter av högsta klass är att infattningsarbetet är väl utfört. Vi anlitar oss därför av Sveriges enda Juvelfattare med Mästarbrev, Magnus Svärd.

Varmt välkommen att boka ett möte, klicka här och läs mer om tider vi tar emot och hur vi arbetar.

Anders Fors

Guldsmed

Etabl. 1977

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *