Vigselringar designa egna

Vigselringar designa egna

Designa egna vigselringar, något många drömmer om! Att försöka förstå vad något försöker förklara med ord är inte helt lätt. För att inga missförstånd skall uppstå har vi sedan början av 2000 talet använt oss av cad. Vigselringar designa egna – har blivit en realitet för kunden och även en trygghet då både jag som Guldsmed och kunden har ett ordentligt underlag innan tillverkningen sker.

Med dessa kraftfulla ritprogram så kan vi visualisera och ta fram fotorealistiska bilder på vigselringar, förlovningsringar och andra smycken. För mig som Guldsmed så är det ett fantastiskt verktyg vid design och ger även kunden möjlighet att vara med i processen när jag designar förslag.

Nedan ser ni en ring i 18 k rött guld som har en Ametist infattad. Modellen går att ha som förlovningsring eller vigselring.

design vigselring ametist

 Design av vigselring med topas

Snabbt och smidigt så går det ta fram olika designförlag på ringar. Här har jag gjort samma modell fast i vitguld och med briljantslipade diamanter i skenan. Den stora stenen är en blå Topas infattade i 4 kraftiga klor.

Sidostenarna går att komplettera i efterhand och för kunden är det bra att veta att en ring går ”uppdatera” i efterhand om så önskas.

design vigselring topas

Egen design av vigselring med Turmalin

Modell som förra, fast med en grön Turmalin och utförd i rött guld.

vigselring egen design turmalin

Små detaljer kan göra mycket vid design!

Här har jag gjort en liten justering på ringens design. Istället för de 4 ”plupparna” på sidorna så är den stora rosa Spinellen omgiven av 4 st briljantslipade diamanter som är infattade i charnier.

vigselring egen design

Samma design av vigselring i vitguld

Här ser vi ringen i 18 k vitguld med den härligt rosa Spinellen.

design vigselringar

Välj den ädelsten du gillar när ringen designas!

Här är samma modell, fast med en rökfärgad ädelsten.

design av egna vigselringar

Designförslag med fler diamanter!

Ytterligare ett alternativ där ringskenan har kompletterats med fadeninfattade briljantslipade diamanter. För dig som kund ger detta dig möjligheter att se samma grundmodell designad med flera olika alternativ på ädelstenar och infattningar av diamanter.

designaegnavigselringar

Lyckad design av vigselring

Här ser vi ringens design från ovan. Jag är väldigt nöjd med formgivningen av denna ring. När ni bokat besök hos oss så tittar vi på hur handen ser ut som vigselringen skall sitta på. Finns det en befintlig förlovningsring så bör vigselringen anpassas till den befintliga ringen. I våra designskisser så ritar vi då även in den ringen så ni får en helhetsbild.

designa egna vigselringar

Ytterligare viktiga aspekter är vad ringen får kosta. Allt tar vi hänsyn till innan vi tillsammans med er skissar upp olika designförlag. I slutet av besöket som normalt tar ca 2 timmar, printar vi ut skisserna på papper så ni får ta med er dessa hem och i lugn och ro fundera innan ni bestämmer er.

Vi tar endast bokade besök, läs mer om hur ett besök läggs upp här, tidsbokning designa egna vigselringar.

 

Ps. samtliga bilder på denna sida är artificiellt framställa foton där vi använt oss av mycket kraftfulla cad-program vid design. Dessa ritningar renderar vi sedan så de blir helt fotorealistiska.

 

Mvh

Guldsmed Anders Fors

Etabl. 1977

tidsbokning: 070-7762600

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *