Ändra storlek Georg Jensen Fusion

Ändra storlek Georg Jensen Fusion

Att ändra storlek Georg Jensen Fusion är enligt deras hemsida inte möjligt, men stämmer det? Jag blev kontaktad av en kund som önskade öka storleken på sin Georg Jensen Fusion ring, se bild nedan.

Hennes ring var i storlek 18.5 och önskades få ökad till 19.5 mm. För att få fram ett perfekt ringmått så gjorde jag ordning en silverring med samma bredd och sen så började jag med att göra den i storlek 20.0 mm. Sen så tog jag bort lite i taget till kunden kände sig bekväm med storleken.

Eftersom fingrar kan variera i tjocklek så fick hon låna hem ringmåttet, så att vi blev riktigt säkra på att det blir rätt.

 

ändra storlek georg jensen fusion

 

Öka storlek Georg Jensen Fusion

Ringen är i 3 delar och vid storleksändring av en fusionring så måste pusselfunktionen fungera efter storleksändringen. Jag markerar med en svart tuschpenna där ringarna skall sågas isär. För att den även efter storleksändringen ska fungera att sätta ihop som ett pussel så måste ringen sågas både kl. 12.00 och kl. 18.00, dvs mitt emot varandra.

öka storlek georg jensen fusion

 

Fusion Georg Jensen storleksändring

Bilden nedan ser ni de 3 delarna som just sågats isär. 2 delar är i 18 k vitguld och en del i 18 k roséguld.

 

Georg Jensen Fusion storleksändring

 

Georg Jensen storleksändra Fusion

Här nedan ser vi mittendelen i vitguld med de pavéinfattade briljantslipade diamanterna. En vitguldsbit i rätt mått har lasersvetsats och nedtill på ringen skall ytterligare en vitguldsbit iordningställas i lämpligt mått.

 

georg jensen storleksändra fusion

 
Fusion större storlek

Här ser vi rosé delen där jag satt i en bit och i nedre delen av bilden så har en bit lasersvetsats, men ännu har ej överflödigt guld sågats bort.

 

Fusion större storlek

 
Större storlek Fusion

De tre delarna av Fusion ringarna från Georg Jensen har nu ökats och finisherats. På mittendelen med de pavéinfattade diamanterna återstår komplettering med stenar i de delarna som gjort ringen större.

 

större storlek fusion

 

Fusion ring i 3 delar från Georg Jensen har nu ökats och diamanter ha kompletterats – pusselfunktionen fungerar och det som enligt Georg Jensens hemsida inte går att göra stämde inte.

Utmaningar är kul och resultatet blev gott.

Efter över 40 år i yrket så har jag bevisat att gammal är äldst!

 

Fusion ökas i storlek

Varmt välkomna att boka tid om ni önskar få en ring storleksändrad eller ett smycke designat. Normalt så ordnar vi en storleksändring av en ring på 1 – 3 dagar, men en mer komplicerad storleksändring som Fusion där diamanter behöver kompletteras tar ca 2 veckor. En sista kontrollmätning, 19,51 mm, så exakt som det går, på en hundradel när.

ökad i storlek till 19,5 mm

En sista puts och tvätt och ringen är färdig för leverans. Ringen har ökats ett helt nummer i storlek!

ökad storlek på Georg Jensen Fusion

Varmt välkomna att boka tid om ni önskar få en ring storleksändrad eller ett smycke designat. Normalt så ordnar vi en storleksändring av en ring på 1 – 3 dagar, men en mer komplicerad storleksändring som Fusion där diamanter behöver kompletteras tar ca 2 veckor.

Enklast bokar ni tid genom att ringa 08-882936 eller skicka ett mail till anders@fors.org

Mvh

Anders Fors

Guldsmed

Etablerad 1977

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *