Ändra storlek guldring

Att ändra storlek på en tillknycklad ring och återge ringen dess runda form, det var veckans avslutning. Ringen skulle ökas i storlek ca 1 1/2 nummer och då måste ringen sågas upp. Först så satte jag dock upp guldringen på en ringregel och hamrade den lätt så den återfick sin runda form.

oval guldring

 

Därefter sågade jag upp guldringen och satte åter igen upp ringen på ringregeln och trycker sedan ringen uppåt så ringens storlek ökar till önskat ringmått. Ni ser på bilden att ringen öppnat sig ca 4 – 5 mm.

uppsågad guldring

Därefter så måste jag göra ordning en passande bit i 18 k guld som jag sätter in i öppningen. Sen går jag till vår lasersvets och fixerar guldbiten.

isättning av guldbit i guldring

Därefter så hårdlöder jag på guldbitens två sidor och därefter läggs ringen i betsen, ett svagt bad av citronsyra som tar bort oxidering.

Sen så tar jag fram filen och bearbetar överflödigt material, därefter finishering i olika steg med smärjelduk och sedan slip och polering med maskin.

Sen så måste ringen rengöras noga, vilket sker i ett ultraljudsbad. På sista ringen ser ni (lite dåligt foto) en högglanspolerad guldring som är rund och där ingen skarv syns för blotta ögat.

Kunden har nu en ring i rätt ringstorlek och den är rund!

 

ändrad storlek guldring

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *