Gravera vigselring

gravera vigselringar

Att gravera in sin älskades namn i en guldring är lite speciellt. Jag får ibland in gamla släta guldringar där man läser en gammal gravyr som kan vara mer än hundra år gammal, tankar flyger då igenom mitt huvud hur dessa 2 människors liv blev.

För den oinvigde så är begreppet gravyr inte helt så enkelt. Vi guldsmeder vet däremot om att gravering av vigselringar och släta ringar kan utföras på en mängd olika sätt. Det vanligast är maskingravyr och då sker denna oftast med den gamla beprövade franska Gravograph gravyrmaskinen som ni ser på bild. Sen så har tekniken även när det gäller gravyrmaskiner idag tagit till den digitala tekniken och det Franska företaget Gravograph har även en datoriserad gravyrmaskin som vi även har. Med denna så är antalet typsnitt enormt och det går även läsa in bilder eller handskriven text som sedan maskinen graverar i vigselringen eller din guldring.

Hur fantastiska dessa maskiner än är så är det ändå något speciellt med att få ett smycke eller en förlovningsring & vigselring handgraverad. Det blir något mer levande med en handgravyr!

På bilderna så ser ni ett par handgraverade förlovningsringar där mönstergravyr är placerad på ringens sida.

 

handgravyr på vigselring
handgraverad ring med mönstergravyr på ringens sida

 

De ovanstående vigselringarna är graverade i vår Guldsmedsverkstad av Arthur.

Handgravyr ger Er vigselring ett helt unikt utseende.

Brickan är handgraverad och tillverkad i vår ateljé

Att gravera och formge smycken genom att använda sig av handgravyr ger smycket definitivt det lilla extra!

handgravyr på bricka
handgraverad bricka

I vår Guldsmedsverkstad så utför vi handgravyr, maskingravyr och även överföring av bilder som sedan bearbetas i dataprogram och sedan maskingraveras i smycken och vigselringar med vår mycket avancerade gravyrmaskin.

gravyrmaskin
Den vanligt förekommande gravyrmaskinen Gravograph

 

Vi kan mao läsa in bilder av olika de slag, men även namnteckningar som ni önskar få ingraverade i era förlovningsringar eller vigselringar.

 

 

gravering av vigselring
förlovningsringen placerad i gravyrmaskinen

 

typsnitt på maskingravyr
Utbytbar mässingplatta med olika typsnitt som följs och återskapar bokstäverna i ringen

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.