Egen design

Egen design vigselring

Att kunder vill designa sin egen vigselring eller design av annan ring är inte något ovanligt för oss, men detta pars val av vigselringar var av det lite ovanligare slaget. De var helt bestämda över en egen design av vigselring i form av att vigselringarna skulle ha var sin döskalle. När jag började designa fram olika förslag ville jag ändå presentera ringar som skilde sig något åt. Jag designade ett par olika förslag, där ett av dessa var nedanstående cad-skisser.

Hennes ring ritade jag in röd-lila diamanter i ögonhålorna. Herringens skena gjorde jag utan dosering och med någon annan lutning på skallen. De var först intresserade av att få ringarna tillverkade i silver, men jag förklarade att silver är en ganska mjuk metall och i ett par vigselringar som skall användas dagligen måste man även ta i beaktande materialets hållbarhet. Sen vid infattning av ädelstenar lämpar sig bättre i guld, så valet blev då att designa ringarna i vitguld.

 

döskallering designad

 

Designa sin egen vigselring

I det slutliga färdiga resultatet så fick jag justera käken lite så att ringen skulle bli lite mer bekväm att bära på fingret. Paret var mer än nöjda och fick designade ett par ringar som de är helt ensamma om. Ja utan tvekan så blev det verkligen att detta par fick designa sin egen vigselring. Dessa vigselringar var utan tvekan av det mer udda slaget, men det känns skönt att kunna erbjuda kunden just det utseende de vill ha.

egen design

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *