Förstora guldring – ring 070-7762600

Förstora guldring

Forstora en guldring? Det är inga problem, storleksändringar ordnar vi normalt på 1 – 3 dagar. En vikingaring önskar en kund få ökad i storlek. Efter att tittat närmare på guldringen och sett på ringens insida var gravyren är placerad samt stämplarna i ringen så sätter jag igång att såga upp ringen. De 2 sidoringarna sågar jag upp och sen så sågar jag snett över mittendelen. Efter detta är gjort så sätter jag upp ringen på ringregeln och sträcker upp den till önskad storlek.

Att göra denna storleksändring kräver lite planering och sen så vill jag ju också att mönstret ska gå att återskapa.

isättning av bit i guldring

 

Nu har jag satt i guldbitar i sidoringarna och smärglat dessa. Provar igen en sista gång så att ringen verkligen är i rätt storlek. Perfekt, den har ökats drygt 1/2 nummer.

2 ringar ökade i storlek

 

Jag har ny satt i mittendelen som är en guldbit placerad snett över.  Men på bilden så ser man att det saknas något för att ringen skall se korrekt ut. I höger på bilden så ser ni en trådbit som jag skruvat och som sedan skall placeras för att ringen skall få det rätta utseendet.

guldtråd skall monteras i guldring

 

Ringen är nu putsad och klar kunden kan hämta ringen och slipper ha en för liten ring. Att förstora och förminska mönsterringar och ringar som består av flera olika delar är lite knepigare, men i vår välutrustade guldsmedsverkstad har vi en mycket bra utrustning som klarar de flesta utmaningar.

ring förstoras

 

Önskas en ring ökas eller minskas i storlek så ordnar vi det normalt på 1 – 3 dagar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.