Guldringar omarbete

Omarbete guld

5 st gamla 23 k ringar skall omarbetas till nya vigselringar. 23 k innebär att guldhalten är hela 975/1000, dvs 97,5 % rent guld! Det är sällan idag vi tillverkar ringar med en så hög guldhalt och skälet till detta är att 23 k guld är för mjuk för att fatta in ädelstenar i.

guldring omarbeteHur gör jag då om du har 23 k guld? Jo, blandar upp det med lite silver och lite koppar så att halten blir 18 k, dvs 750/1000 (75% rent guld och 25% legering).

Eftersom dessa ringar var ärvda ringar från mormor och morfar samt farmor och farfar så var det viktigt för detta par att jag använde just deras guld. Inga problem och paret fick också vara med när jag smälte ringarna och legerade det till 18 k guld. Paret tog fram sin Iphone och filmade när jag smälte deras gamla guldringar.

Kul att unga av idag är nyfikna och vill vara med och se hur det går till. Att vara med vid alla moment när jag gör ringen är kanske lite svårt, men för alla som vill vara med i de första momenten vid omsmältning och formandet av en guldplans (guldstång) så säger jag alltid ja i mån av tid.

Kan man ha ett roligare jobb – att få vara med när ett förälskat par kommer till mig för att få en ring som symbol för deras kärlek!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *