Omarbete av ring

egna diamanter omarbete
kunden har en tunn ring som hon vill omarbeta till en ny ring. Jag har på bilden plockat ur hennes diamanter ur den tunna guldringen som de tidigare suttit i. Jag mäter upp diamanterna innan jag börjar skissa fram ett förslag.
skiss av ring
skissförslag på hur omarbetet till en ny ring kan gestalta sig. Längst ner bland bilderna här så ser ni samma cad-skiss renderad, vilket ger en helt fotorealistisk bild av hur ringen kommer se ut
specialtillverkad guldring omarbete
ringskenan är valsad till den nya ringen
tillverka smycken
ringskenan måste glödgas för att kunna böjas
ansvarsstämplar omarbete
Stämplarna i den nya handsmidda ringen. De stämplar jag slår i mina smycken är AHF, St:Erik (Stockholm), 18k och finns det plats så slår jag också i min designstämpel AF. I denna ring har jag också slagit i KS (kundens stenar).
göra ny ring
ringenskenan har bockats ihop och smids upp på ringregeln
ringmått
Att få ringen i rätt storlek är viktigt vid tillverkning av en ring så därför mäter jag ringskenan så därför mäter jag ringstorleken noga.
omarbetning smycken
ringskenan ligger på filnageln och filas på sidorna så den får rätt proportioner
omarbeta guld
På bilden så ser ni KS, vilket står för kundens stenar. När kunden har egna ädelstenar eller diamanter så slår jag i denna stämpel
göra om ringar
Skenan är färdig smidd och fattningen skall lödas fast i ringskenan.
handsmidd omarbete av smycken
nöjd med resultatet och kunden kommer få en ring som hon är helt ensam om. Dessa omarbeten är riktigt roliga att göra!
omarbete av handsmidd ring
omarbetningen av ringen sedd från sidan, högglanspolerad och fin!
nästan klart omarbete
omarbetet är nästan klart och det som är kvar att göra är infattningen av diamanterna
omarbete till trestensring
Detta är cad-skissen jag tog fram tillsammans med kunden för att tillverka hennes ring och få till ett omarbete med hennes diamanter till ett nytt användbar unikt utformad ring

 

Nu har ni fått lite inblick i hur det kan gå till att omarbeta en ring till en ny guldring som kommer vara till glädje för bäraren under många många år. Från mötet i vår Guldsmedsverkstad då jag tillsammans med kundens skissade fram olika förslag på vad vi kunde tillverka av hennes 3 diamanter och gamla ring så tog det 4 veckor att få hennes omarbete klart. Flera moment i tillverkningen av ringen finns av förklarliga skäl inte med, men ni har här ändå fått en liten inblick hur processen är att tillverka en ring eller omarbeta ett smycke med eget guld och diamanter.

Har ni rött guld så går det använda i den nya ringen, men när det gällde denna ring så var den av utländskt ursprung och i 14 k vitguld så då valde jag att ta guldet i inbyte och räkna av på priset.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *