Kombination vigselring förlovningsring

Kombination av vigselring & förlovningsring

Hur gestaltar sig 2 ringar tillsammans? Att försöka föreställa sig en färdig bild av det slutliga resultatet är inte helt lätt. Vi har sedan drygt 15 år använt oss av kraftfulla cad-program för att skapa fotorealistiska bilder av på hur ringarna kommer att se ut.

På bilden nedan ser ni en kombination av en smal vigselring (alliansring) med fadeninfattade briljantslipade diamanter. Den nedre ringen i bilden är förlovningsringen.  För att ge en extra krydda åt kombinationen så har vi ritat upp en smal mellanring.

kombination av vigselring och förlovningsring

Designa vigselring & förlovningsring

Nedan ser ni vigselring och förlovningsring samt mellanringen klara för leverans. God design och hög kvalité är något som vi erbjuder dig som kund. För lekmannen så är det många detaljer på gott hantverk som få känner till.

När vi designar en vigselring så tänker vi på att den skall formges på ett sätt så god hållbarhet uppnås. Det som vi också tänker på är att välja ädelstenar av hög kvalité och med en mycket god slipning. Val av kvalité på ädelmetall är också viktigt. När det gäller vitguld så förekommer det tyvärr idag alltmer lägre karathalter och även billigare legeringar som har en gulaktig ton. Tyvärr är det något som kunden inte ser då dessa smycken är ytbehandlade och det är först när denna nötts bort, efter 1 – 2 år som under metallen kommer fram. Då förstår kunden att den köpt grisen i säcken och att det vita guldet inte var vitt utan svagt ljus gult.

Vid bokat besök hos oss så visar vi dig som kund hur vitguld av hög kvalité ser ut utan ytbehandling. Bilderna på vigselringen och förlovningsringen nedan är i 18 k vitguld utan ytbehandling. Det är du som kund som får välja om du vill ha din ring från oss ytbehandlad eller ej.

Det som slutligen ger en kombination av ringar som dessa ett arbete av hög klass är Juvelfattarens arbete. Vi anlitar Sveriges enda Juvelfattare med Mästarbrev, Magnus Svärd. Han slår också i mån av plats in sin skarpstämpel MS.

foto av färdig vigselring och förlovningsring i kombination

Guldsmeder i generation som designar vigselringar & smycken

Jag och min dotter arbetar parallellt med varandra i vår Guldsmedsverkstad i Stockholm. Jenny fick 2017 sitt Mästarbrev i Guldsmedsyrket och själv har jag drivit min firma sedan 1977 och arbetat som guldsmed i över 40 år. Kombination av designa vigselringar, förlovningsringar och andra smycken i förening med hantverket har för mig inneburit att spännande utmaningar och glädjen över att ständigt utvecklas och ha roligt på sitt arbete.

För att ge dig som kund den bästa servicen så är tidsbokning ett krav. Mer om hur ett besök läggs upp går att läsa på designmöte.

Mvh

Anders Fors

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *