Laga pärlring

Laga pärlring

En kund vill laga pärlring där skenan har spruckit. Hon vill också minska ringen i storlek. Den skall minskas mycket, från 17 mm till 14,7. Det krävs lite eftertanke om det ska bli bra, för gör man det på fel sätt så blir ringen som ett ägg. I bilden ser ni också att det står 750, det är den internationella beteckningen för 18k guld.

trasig vitguldsring

Sprucken guldring

Här ser ni den ringens skena i närbild. Den är sprucken och när en ringskena är på detta vis och dessutom tunn då blir det bäst att jag gör en helt ny ringskena som är lite tjockare och lite bredare.

sprucken guldring

Tunn ringskena

Jag tar och mäter denna tunna ringskena och det visar sig att den endast är 0.72 mm. Ingen idé att lappa och laga en sån tunn ring, bättre att göra ordentligt jobb som håller.

tunn ringskena guldring

Byta ringskena

När jag ska byta ringskena så börjar jag med att klippa eller såga bort den tunna delen av ringen jag vill byta ut.

byta ringskena

Ny kraftigare ringskena

Jag gör en ny kraftigare ringskena i 18 k vitguld. På bilden nedan så ser ni den gamla tunna ringskenan och den nya jag tillverkat.

ny kraftigare ringskena

Laga vitguldsring med pärla

Uppdraget var att laga en vitguldsring med pärla samt förminska storleken på ringen. Uppdraget är slutfört och resultatet blir riktigt bra. Då vi använder oss av lasersvets så blir det inga synliga lödfogar. Ringen har finischerats, slipats samt polerats. Efter detta så tvättar vi ringen, men eftersom det är en odlad pärla i ringen så tar vi endast ett milt rengöringsmedel för att inte skada pärlan.

laga vitguldsring med pärla

Bredare ringskena

På bilden nedan så ser ni att ringskenan är lite bredare. Hela ringens formgivning vinner på detta och det känns alltid kul att förbättra designen på en ring, även när det endast är frågan om en reparation av ett smycke.

bredare och kraftigare ringskena

Ny skena guldring

Har ni ett gammalt smycke eller en guldring som behöver en ny skena eller endast ändras i storlek så kontakta mig. Efter mer än 40 år i yrket så löser vi de flesta reparationer.

ny skena på guldring

Jag tar endast emot bokade besök till min guldsmedsverkstad. Det går boka besök måndag – torsdag 9.00 – 21.00, men även vissa söndags kvällar. Smsa förslag på tid till 070-7762600 eller maila mig på anders@fors.org

Normalt ordnar jag en storleksändring på 1-3 dagar och att byta ringskena max 1 vecka.

Varmt välkomna att boka ett möte till vår ateljé i Mälarhöjden, (Stockholm).

Anders Fors

Guldsmed

Etabl. 1977

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.