Omarbete av ring till hängsmycke

Omarbete av ring till hängsmycke

En kund kommer med en sliten ring som hon önskar få omgjord. Omarbete av ring till hängsmycke är vad vi föreslår. Här kan Ni se hur vi har omarbetat en del av en ring till ett hängsmycke. En gammal sliten ring som knappast skulle hålla länge till att bäras på en hand har vi omarbetat till ett hängsmycke. En klassisk ring i 18 k rött guld med briljantslipade diamanter och rubiner.

Även om kundens kära gamla ring fortfarande har slitage så är ett hängsmycke inte alls utsatt för samma slag och stötar som en ring. Därför gav vi rådet att göra om det till ett hängsmycke. Ringens infattning var ganska sliten och om kunden skulle fortsatt använda den som ring så skulle ringen behöva förstärkas en hel del. Ett hängsmycke är däremot inte alls utsatt för samma påfrestningar som en ring.

Bilden till nedan visar hängsmycket i närbild från sidan.

omarbete ring till hängsmycke

Ring omarbetat till hängsmycke

Bilden nedan visar hängsmycket färdigt hängande på en passande halskedja i 18 k rött guld.

 

omarbetad ring

Hur blev då slutresultatet sett framifrån med kedja och allt? Ja, både vi och kunden blev nöjda över resultatet! Ett kärt gammalt smycke fick nytt liv och bäraren fick samtidigt ett ovanligt hängsmycke. Vi utför alla former av reparationer och omarbetningar av gammalt guld och gamla guldsmycken.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *