Skapa ett nytt smycke

Jag har skissat upp ett förslag på en ring åt en kund som önskade skapa ett nytt smycke och närmare bestämt en guldring. Har man gammalt guld så går det också använda vid vissa omarbeten. Denna ring skall vara i rött och vitt guld och det är lite knepigt att få till det, men efter snart 40 år i yrket så känner jag mig ganska trygg i vad jag gör.

Jag har bockat och passar nu in bitarna.

handsmidd guldring

 

Som ni ser på bilden nedan så börjar bitarna passa riktigt bra.

delar av ringen i rött och vitt guld

 

Efter att jag lasersvetsat ihop guldbitarna så hårdlödes ringen. Att bitarnas passform är perfekt är viktigt för då behöver jag inte använda mig av onödigt mycket slaglod, något som annars lätt ställer till det. Nej noga skall man vara med passformen när ringskenan lödes ihop och därefter skall den ena delen på fattningen lödas dit.
lödning av guldring

 

På bilden nedan så ser ni hur ringen skall se ut sen när den är klar. Jag återkommer med foto när ringen är helt klar. Ja, utan tvekan ett av världens roligast arbeten att vara Guldsmed och få designa och formge unika smycken utifrån kunders önskemål, men med min yrkeskunskap som guldsmed och formgivare som bollplank.

 

design egen ring

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *