Tandguld – tillverka ring

Tandguld

Vad kan man göra med sitt gamla tandguld? Det går sälja som skrot, men ett alternativ är återvinning. För att kunna använda gammalt tandguld så måste man ta reda på dess innehåll. Vi är troligen fortfarande de enda Guldsmederna i Sverige som har en spektrometer. Med hjälp av denna så gör vi snabbt och elegant en analys av metallinnehållet med hela 2 decimalers säkerhet. För analysen tar vi 2.000,- och du som kund får givetvis vara med när den utförs.

tillverka förlovningsring av tandguld

Efter guldanalys

Då smälter vi ihop ditt gamla tandguld och om guldhalten är högre än 18k kan vi tillsätta koppar och silver så vi når 18k. Är halten för låg så kan vi tillsätta finguld. För rensning och omsmältning  tar vi 1.800,-

Omarbeta tandguldet

Vad kan man då tillverka av det gamla tandguldet? Det som kan vara intressant att ta hänsyn till är vilken färg tandguldet har. En del tandguldslegeringar (blandingar) innehåller palladium och har en färg som liknar vitguld, möjligen något åt champagne färgat guld. Andra blandningar kan var mer åt det vi förknippar med gult guld.

Att tex. tillverka en slät ring brukar sällan vara några problem. Har du gammalt tandguld som du funderar på att göra ett smycke av, smsa bild på tandguldet till 070-7762600 så kan jag göra en första bedömning.

Vi tar endast emot bokade besök och enklast är att maila anders@fors.org eller smsa förslag på tid till 070-7762600.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *